Bedrijfsgoederen online veilen, brengt op!

Moyersoen bestaat sinds 1994 en evolueerde van een klassiek veilinghuis naar het grootste online veilinghuis van ons land. Ze verzorgen niet alleen de verkoop van faillissementen in opdracht van curatoren, maar ook de vrijwillige verkoop van industriële goederen voor bedrijven: overstocks, eindereeksen, winkelinrichting, horecamateriaal, afgeschreven machineparken,... Stel dat je door herstructuring goederen te veel hebt in je bedrijf, dan kan je via Moyersoen een aardig centje verdienen. Hun site trekt immers 4000 à 5000 bezoekers per dag. Je kan er evengoed zelf koopjes doen.

In veel kmo’s liggen bedrijfsgoederen gewoon onder het stof

Christophe Moyersoen (CEO): “In Amerika wordt alle materiaal per bouwwerf aangekocht en na oplevering van de werf onmiddellijk doorverkocht. Belgen hebben de gewoonte om alles bij te houden, want misschien kunnen ze het ooit nog gebruiken. Maar ongebruikte goederen nemen plaats in en verliezen elke dag aan waarde. Oude computerschermen laten vernietigen, kost je geld, terwijl ze tijdig laten veilen geld opbrengt. Een goede winkel doet elk seizoen alles weg. Anders voelen klanten zich het jaar nadien verraden, door valse solden. Dat wreekt zich.”

Eens een bedrijf geld heeft verdiend met veilen, blijven ze het doen

Matt Lafère (Commercieel): “De kost van de verkoper ligt bij een online veiling lager dan die van de koper. Bovendien hoef je zelf geen tijd te steken in de verkoop. Stel dat je zelf een oude kopieermachine wilt verkopen aan 500 euro, dan ben je al 200 euro kwijt aan uren. Bovendien krijgen wij hem verkocht aan 700 euro. Zelfs met 20% commissie, blijft het dus nog voordeliger. Ons commissietarief is trouwens degressief, afhankelijk van de waarde van de goederen. Veilen is zeer transparant voor alle partijen. Iedereen weet voor hoeveel iets verkocht werd, dus je weet ook wat je krijgt. Bedrijven laten afgeschreven auto’s door ons veilen. Ze zelf intern verkopen, brengt vaak jaloerse reacties met zich mee. Wanneer alle medewerkers kunnen bieden bij Moyersoen voelt dat veel eerlijker aan.”
 
Het online veilingpubliek is helemaal anders, net als de prijs

Christophe Moyersoen: “Naar klassieke veilingen kwamen vooral opkopers, die liquidatieprijzen betaalden. Op online veilingen koopt iedereen, zowel bedrijven als particulieren in binnen- en buitenland. Hierdoor liggen de prijzen tot 40% hoger en zijn ze marktconform. Een vergaderzaal, heftruck, machine of auto aanschaffen via een veiling, blijft nog altijd veel goedkoper dan een nieuwe kopen. De staat waarin de goederen zich bevinden, is wel veel belangrijker geworden. Particulieren willen goederen in perfecte staat. Enkel een handelaar koopt een auto met een bluts.”
 
Vandaag verlies je geen tijd meer op  een veiling

Matt Lafère: “Vroeger verloor je met een veiling een hele dag en ging je vaak met lege handen naar huis. Nu hoef je zelfs niet meer vanachter je computer te komen. Je registreert je gewoon op onze site, doet een bod en wordt per mail op de hoogte gehouden. 70% van onze kopers komt zelfs niet naar de kijkdag, want alles wat we verkopen staat op onze site gefotografeerd en omschreven tot in de kleinste details. Wanneer er bijvoorbeeld krassen op een auto zijn, gaan we die duidelijk afbeelden, zodat er achteraf geen betwisting mogelijk is. We hebben dan ook een zeer professionele reputatie. Het feit dat we ook in opdracht van grootbanken en leasingmaatschappijen verkopen, is het beste bewijs van onze degelijkheid. Door transparant te zijn, maken we het verschil en blijft men bij ons kopen en verkopen.”

Bekijk de socials