Veiligheid is meer dan een gevoel

Het veiligheidsgevoel vandaag vergt meer dan gewoon een sleutel.  Inbrekers of dieven laten zich niet zo makkelijk afschrikken. Het lukraak plaatsen van vernuftige alarmsystemen biedt evenmin soelaas. De ideale oplossing schuilt in de juiste aanpak. Ceulemans Security is de vakman op dit terrein. Het bedrijf is gespecialiseerd  in totaalbeveiliging, op maat van elke klant.     

“Goede beveiliging begint met goed advies” vertelt Peter Ceulemans, zaakvoerder van Ceulemans Security. “Daarom bieden wij onze klanten geen kant en klare pakketten aan maar gaan wij terplekke eerst de situatie bekijken.  Wat zijn de wensen, de noden van de klant? Wat is er nodig, welke oplossingen kunnen we bieden in functie van het beschikbare budget?  Degelijke beveiliging hoeft namelijk niet duur te zijn”.

Evolutie

De markt van alarmsystemen is in voortdurende groei en evolutie. “Vroeger bestond die vooral uit inbraakbeveiliging, een geluidsalarm op de gevel volstond meestal” legt Peter Ceulemans uit. “Sinds enkele jaren is het algemene onveiligheidsgevoel en het onbehagen dat ermee gepaard gaat drastisch toegenomen. Inbrekers en dieven gaan bovendien steeds driester tewerk. De reactie hierop is investeren in veiligheid. Vaak ondoordacht en impulsief. Sommige maken van hun huis een bunker of een fort, wat toch niet de bedoeling kan zijn. Je huis moet een thuis blijven, een veilige plek maar leefbaar en gezellig. Het aanbod van alarmsystemen is daarop voorzien, vooral de camerabewaking blijkt daarin een groeimarkt. Maar ook de beveiliging van bedrijfsterreinen of kantoren zit in de lift. Vandaar dat wij ons als bedrijf gespecialiseerd hebben in totaalbeveiliging. Ons cliënteel bestaat uit een gezonde mix van particulieren en bedrijven”.

Totaalbeveiliging

Totaalbeveiliging is een vlag die vele ladingen dekt. “Dat gaat van brandbeveiliging –brandhaspels, blusapparatuur en branddekens” licht Peter Ceulemans toe, “tot alle soorten van alarmsystemen, camerabewaking, artikelbeveiliging (zoals tags aan kleding of producten), en toegangscontrole. Op die manier heeft de klant voor al zijn vragen rond of problemen met beveiliging genoeg aan één enkel aanspreekpunt. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik en de beveiliging van brandkasten zowel bij particulieren als bedrijven opnieuw in stijgende lijn gaat? Dat komt oa omdat het huren van kluizen bij de bank veel duurder is geworden. Bovendien is het voor handelszaken onhandig en onveilig om iedere dag met het cash geld naar de afstortkluis van het bankkantoor te gaan. Belangrijke documenten, facturen of data kunnen eveneens beter en veiliger bewaard worden in een stevige kluis”.

Het oog van de lens ziet alles

Camerabewaking vandaag zorgt voor revolutionaire toepassingen. “Niet alleen de kwaliteit van het beeld is enorm verbeterd en stijgt nog elk jaar” vertelt Peter Ceulemans,‘ ook de toepassingen voor de camera’s breiden stelselmatig uit. Momenteel is het gebruik van de nieuwe High Definition camera’s –HDSDI- een hype. Niet alleen is de kwaliteit van deze camera’s verbluffend, ze zijn bovendien best betaalbaar en kunnen worden aangesloten op het bestaande systeem van coaxbekabeling. Naar de nabije toekomst wordt HDSDI ongetwijfeld de nieuwe norm en standaard. Beelden die met deze camera’s geregistreerd zijn, worden opgeslagen op de harddisk of doorgestuurd naar een bewakingscentrale. In zo’n bewakingscentrale bevestigen de camera’s het signaal dat binnenkwam via de inbraakbeveiliging, dit noemt men beeldverificatie, wat nu zelfs wettelijk verplicht is geworden om de politie ter plaatse te kunnen sturen. De meldkamer kan de politie ook veel meer info verschaffen op deze manier (bvb “het zijn drie inbrekers, één met rode trui, één ... en ze rijden in een blauwe …) Zelf kan je je eigen beveiligingscamera’s raadplegen via je Ipad, pc of Iphone. Daarvoor heb je natuurlijk software en codes nodig die stevig beveiligd zijn. Tenslotte heb je ook nog de PTZ-camera’s die in- en uitzoomen en rond hun as draaien. Vooral binnen de industrie zijn deze gebruikelijk”.

Toegangscontrole

Ook het beveiligen via toegangcontroles is een systeem apart. Peter Ceulemans legt uit waarom. “Bij bedrijven wordt op die manier het openen van deuren en de toegang tot lokalen of departementen bepaald. Allereerst vertelt een badge waar je wel of niet mag komen. Het kan ook worden opgesplitst in tijdsduur –bezoekers, dag- en nachtshift. Een badge kan je echter doorgeven. Vandaar dat andere manieren van toegangscontrole het rijtje verder aanvullen. De vingerscanner, de oogscan, en de handpalmscan. Deze laatste wordt vooral in de medische wereld gebruikt omdat je het scherm niet eens hoeft aan te raken.

Het meest vernuftige en allerveiligste is op dit ogenblik de oog- of irisscan. Nadeel van dit systeem is dat het momenteel erg traag werkt. Binnenkort verschijnt er een vernieuwde versie die 60 mensen per minuut kan scannen. Elk beveiligingssysteem heeft mogelijkheden maar ook beperkingen. Vandaar dat een combinatie van systemen –bijvoorbeeld bewakingscamera’s en toegangscontroles- altijd de beste bescherming biedt”

Kwaliteit is service

Bij Ceulemans Security werken vandaag 35 voltijdse krachten waarvan 18 installateurs. “De installateurs die bij ons in dienst zijn” zegt Peter Ceulemans, “zorgen niet alleen voor het plaatsen van beveiligingssystemen bij de klanten maar staan ook in voor de service na verkoop die we bieden. Wanneer er plots iets fout loopt of onvoorziene problemen rijzen. Vandaar dat men bij onze offertes niet enkel naar de prijs moet kijken. Ook wat je ervoor in de plaats krijgt, een onberispelijke service, is vaak van onbetaalbaar belang”.

Bekijk de socials