Wacht niet tot het te laat is!

Een beerput, daar ligt niemand wakker... tot hij overloopt.
Dat weet Pierre Rotthier, zaakvoerder van ’t ruimerke, maar al te goed. Al 23 jaar helpt hij particulieren, bedrijven en syndicussen uit de nood bij een volle beerput of een verstopte leiding. Maar hij vermijdt liever dat de nood te hoog wordt. Daarom biedt hij servicecontracten aan.


Een servicecontract: minder zorgen, minder kosten

“Kan u onmiddellijk komen”, dat hoort onze 24u/24u dienst verschillende keren per dag/nacht.” Pierre Rotthier vindt het zonde dat klanten veel te laat in actie schieten. “Een spoedinterventie binnen het uur, kost meer. Zeker wanneer het ’s avonds of in het weekend is. Jammer genoeg ondervinden de meeste particulieren en bedrijven proefonderviendelijk hoe belangrijk het is om op tijd te ruimen. Tja, wie niet voelen wil, moet ruiken. Op zo’n moment sluiten de meesten wel een servicecontract af hoor. Zo zijn ze zeker dat die ellende hun geen tweede keer overkomt. Bij een servicecontract contacteren wij de klant zelf voor een afspraak om de put tijdig te ruimen. Dat komt veel goedkoper uit, zeker als je weet hoeveel schade zo’n overstroming kan aanrichten. En dan heb ik het nog niet over de last als je toilet buitengebruik is.”

Een loodgieter werkt veel langer aan een verstopte buis

“Wij zetten de grove middelen in bij een verstopping. Onze wagen is een vat vol water. Het debiet dat wij door een verstopte leiding stuwen is gigantisch. In een huis is het probleem meestal binnen de 45 minuten opgelost, tegen een forfetair en transparant bedrag. Bij bedrijven in 1 à 2 uur. Dat doet een loodgieter niet snel na. Bovendien reinigen onze sproeikoppen de buis rondomrond, da’s veel grondiger dan gewoon de prop erdoor spuiten. Aan de ene kant van de buis sproeien we, aan de andere kant zuigen we alle viezigheid op. En tegen de geur gebruiken we reukverdelgers. Geen vuiltje meer aan de lucht én op de grond, als wij zijn langsgeweest.”

Opgeruimd staat netjes. En dat wordt enorm gewaardeerd

“Velen beschouwen dit als een vuile job, maar wij leveren heel proper werk. Soms heldenwerk. Zo hebben we op Oudejaarsavond een Antwerps restaurant uit de nood geholpen. Niet alleen het restaurant zat overvol, maar ook hun beerput. En die kwam in de keuken uit... In een mum van tijd waren we ter plaatse. We stelden voor om de gasten buiten champagne te laten drinken. Ondertussen zijn we binnengesneld om de put te ledigen en de geurhinder op te lossen. Onder luid applaus zijn we daar vertrokken. Dat is het mooiste wat je op zo’n avond kan wensen.”

Bekijk de socials