Duurzame veiligheidscultuur op de werkvloer

Facility

Naar aanleiding van haar vijfde verjaardag organiseert het veiligheidsexperisebedrijf Samurai@Work op 25 november 2010 in Stuurboord/Hangar 26 te Antwerpen een prestigieus seminarie.  Het centrale thema van dit dagseminarie is “Duurzame veiligheidscultuur= een kwestie van Denken, Dromen, Durven en Doen

Als apotheose van de seminariedag wordt in primeur ook de “Safety Culture Black Box” voorgesteld en uitgedeeld. Het is een verrassende box met drie innoverende en trendsettende boeken rond veiligheidsbeleving op de werkvloer. Het verzameld werk is gul met theoretische maar ook met veel praktische en ludieke insteken en is rijkelijk geïllustreerd met relevante foto’s en hilarische cartoons. 

Interessante gastsprekers met praktijkvoorbeelden

Deze trilogie rond duurzame veiligheidscultuur moet dé must-have-box van 2010 worden voor alle focusgroepen die een rol spelen bij de realisatie van een duurzame veiligheidscultuur binnen een bedrijf: hoger management, preventieadviseurs, hiërarchische lijn en operatoren. Het zijn ook die doelgroepen die de Samurai@Work-filosofie van het Denken, Dromen, Durven en Doen in de praktijk dienen om te zetten. Duurzame veiligheidscultuur kan zich dan ook maar manifesteren als al die doelgroepen de filosofie van de 4 D's toepassen in hun bedrijfscultuur en als ze ook consequent en constructief met elkaar samenwerken.

 Om deze filosofie optimaal te laten doordringen, zullen 4 internationaal gerenommeerde keynote sprekers uitdagende, verhelderende, inspirerende, vaak ook grensverleggende uiteenzettingen en inzichten geven. Het gaat om Willy Wastyn, Mark Nelissen,  Jan Vermeiren en Ben Tiggelaar. Gastheer van de dag is Kurt Van Eeghem. Zie volledig seminarieprogramma in bijlage.

 In de wandelgangen van de eventlocatie Stuurboord loopt op 25 november ook een prachtige foto- en cartoontentoonstelling 'The Wall of Fame’ waarin de dagelijkse helden van bedrijven in de kijker staan. Samurai@Work deed hiertoe een oproep naar haar klanten, om die mannen en vrouwen bekend te maken die zich dag na dag in de anonimiteit van hun bedrijf inzetten voor een veiliger en gezonder werkomgeving. Achter elk van deze gezichten gaat alvast een verhaal schuil van een origineel project rond veiligheid of welzijn.

Praktisch

Safety Culture Black Box Event van Samurai@Work, donderdag, 25 november in  Stuurboord/Hangar 26, Rijnkaai 96, 2000 Antwerpen. Ruime parkeergelegenheid in nabije omgeving. Ook vlot bereikbaar met openbaar vervoer. Info: www.blackboxevent.samuraiatwork.com. Deelname: 495 euro/pp, inclusief lunch, receptie & hapjes, de Safety Culture Black Box (3 boeken rond duurzame veiligheidsbeleving). Elektronisch inschrijven kan ook via deze link. Samurai@Work wordt door KMO-portefeuille erkend als opleidingsverstrekker. Info: 03/205.16.90, www.blackboxevent.samuraiatwork.com & www.samuraiatwork.com.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven