Secura 2011 rond veiligheid en beveiliging van uw bedrijf

Facility

Aangezien veilig werken ontzettend veel aspecten kent, is het voor een onderneming niet altijd even gemakkelijk om op de hoogte te blijven van de laatste regelgevingen en tendensen rond dit thema. Bovendien kennen veiligheid en beveiliging ontzettend veel deelgebieden, van persoonlijke beschermingsmiddelen tot camerabewaking. In België is er slechts één moment waarop u al deze onderdelen fysiek gegroepeerd krijgt op één locatie: de tweejaarlijkse nationale vakbeurs Secura te Brussel die plaatsvindt van 23 tot en met 25 maart.

Van oordopje tot tigerkidknapping

In twee paleizen van Brussels expo worden de onderdelen safety at work en security at work apart gepresenteerd. Paleis 1 biedt een overzicht van aanbieders van materialen en systemen die hoofdzakelijk de veiligheid en het werkcomfort van het personeel beogen. Naast een uitgebreid gamma aan persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij, vinden we in deze zaal ook een ruim aanbod aan brandbestrijding en –preventie, veiligheidssignalisatie, meetapparatuur, ergonomie en machinebeveiliging.

Belangrijke tendensen binnen deze sectoren die op de beurs getoond worden zijn o.a. te vinden bij aanbieders van veiligheidsschoenen en -kledij waarbij verschillende firma’s uiteenlopende nieuwe zaken presenteren. Schoenen met een optimale afdrijving van transpiratie, voor een betere verdeling van het lichaamsgewicht, handschoenen met betere grip, lichtere werkkledij, ze zullen allemaal op de beursvloer aanwezig zijn. Ook op het vlak van ergonomie treffen we interessante en nieuwe producten en aanbiedingen aan. Nieuwe ergonomische stoelen worden geplaatst naast opleidingen voor een aangepast ruggedrag en machines voor het verdelen van paletten.

Het aangrenzende paleis 3 herbergt bedrijven die actief zijn op het gebied van beveiliging. Bezoekers hoeven niet te schrikken wanneer ze plots op één of andere stand zichzelf geprojecteerd zien op een televisiescherm. Telebewaking en camerabewaking zijn namelijk 2 belangrijke producten die in dit paleis gepresenteerd worden. Daarnaast worden zowel mechanische als elektronische beveiligingssystemen, alarmsystemen, en communicatietools tentoongesteld. Door het recentelijk groeiend aantal (pogingen tot) tigerkidknappings en homejackings, is de interesse in dit domein de laatste maanden sterk gestegen.

Over kwartsstof en stress

Informatie- en kennisoverdracht zijn onontbeerlijk om ongevallen te vermijden, en preventief te kunnen optreden om de veiligheid en beveiliging van werknemers optimaal te kunnen garanderen. Tijdens Secura staan er elke dag meerdere lezingen gepland die op een actueel onderwerp focussen. Zo wordt er ondermeer aandacht besteed aan de gevolgen van kwartsstof op de gezondheid van werknemers voornamelijk actief in de bouwnijverheid. Ook rond stress en stresssituaties op de werkvloer worden presentaties aan het bezoekerspubliek aangeboden. Methoden om met stress om te gaan of om stress te voorkomen zijn toepasbaar op alle individuele werknemers in eender welk werkdomein, en dus interessant voor alle bezoekers aan de beurs.

Interactief Business theater

Ondernemingen kunnen tijdens deze 3 dagen o.a. profiteren van een interessante, interactieve voorstelling. Dit initiatief van Febelsafe focust op een zeer directe manier op bedrijfscultuur en gedrag in hun relatie tot veiligheid. Herkenbare situaties uit het bedrijfsleven worden op een educatieve manier aan het aanwezige bezoekerspubliek gepresenteerd. Wie de laatste nieuwe ontwikkelingen wil ontdekken rond persoonlijke beschermingsmiddelen, werkkledij, signalisatie, hygiëne, brandpreventie, ergonomie alsook beveiligingstechnieken, bewaking, toegangscontrole, … moet zeker langsgaan in Brussels Expo.

De 200 verwachte exposanten staan van 23 tot 25 maart klaar om alle vragen te beantwoorden en de bezoeker uitgebreid te informeren. Meer info over de beurs, haar exposanten en het volledige randprogramma kan men vinden via de website. Bezoekers kunnen zich via de website ook registreren voor een gratis bezoek.

Info: www.secura-expo.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven