Zal de economische crisis nog 7 jaar duren?

Finance

Momenteel domineert het Cyprus saga nog steeds heel Europa. Sinds deze nacht is het nieuwe reddingsplan goedgekeurd. Maar of deze werkelijk zal werken zullen we in enkele dagen horen. Ivan Van de Cloot, topeconoom, heeft er zijn idee over. Hij is er van overtuigd dat deze economische crisis minstens nog 7 jaar zal duren.


De oorzaak van heel deze saga is te wijten aan onze Europese munt. Van de Cloot vertelt hoe onvolmaakt de euro werkelijk is. Een situatie die vergeleken kan worden met die van Griekenland vorig jaar. Met een frauduleuze boekhouding is Griekenland de Europese Unie binnengegaan terwijl de politieke elite duidelijk afwist van deze stand van zaken voor Griekenland.


Europa maakt ons wijs dat Cyprus maar een tijdelijk probleem is en snel weer opgelost zal geraken wat in realiteit niet zal zijn. Ivan gaf hierbij het voorbeeld van de depositoverzekering. Dit hield in dat ze een overheidsgarantie gaven op 100.000 euro die op een spaarrekening staan. Uiteindelijk blijkt dat Europa dit niet kan garanderen aangezien de nationale lidstaat hiervoor verantwoordelijk is.


Een exit van Cyprus uit de eurozone is geen optie. Als dit gebeurt zal Cyprus in de armen van Rusland vallen wat men zeker wilt voorkomen. Er is ook een mogelijk dat er eventueel nog andere landen zullen volgen. Het europroject is immers gecreëerd voor de verbondenheid tussen volkeren te stimuleren, niet om één voor één de landen te verliezen door deze crisis. Helaas is deze verbondenheid ver te zoeken de dag van vandaag.


Wordt wellicht vervolgd.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven