Niet aanraken!!

HR

Voor zij die kinderen opvoeden klinkt dit vast heel bekend. Je zegt heel duidelijk dat ze een vaas niet mogen aanraken, en binnen de kortste keren ligt de vaas op de grond. Hoe komt het toch dat ze precies doen wat niet mag?

Uw kinderen hebben hiervoor één goed excuus: onze hersenen zijn zo geprogrammeerd. Onze hersenen onthouden het woordje “niet” niet en zijn gefocust op het aanraken van de vaas.
Zo werkt het trouwens ook bij volwassenen.

Dus wil je bereiken wat je vooropstelde met je communicatie? Ban alle negaties (“geen”, “niet”, …) uit uw teksten en u komt een heel eind verder.

We dagen u uit al uw communicatie onder de loep te nemen en elke negatie te vervangen door een positieve boodschap. Met andere woorden, u vertrekt vanuit het gedrag dat u wil bereiken en niet vanuit wat u wil vermijden.

Enkele voorbeelden:

‘We vragen je niet te eten achter je computer’ wordt: We stellen het op prijs als je ’s middags in het bedrijfsrestaurant eet.

‘ Vergeet niet de lichten te doven bij het buitengaan’ wordt: Denk aan het milieu. Doof de lichten bij het buitengaan.

‘ Ik denk niet dat het zal lukken’ wordt: Ik doe mijn best om te bekijken of het lukt.

We zijn ervan overtuigd dat u deze voorbeelden verder kan aanvullen. Zet vooral de daad bij het woord en realiseer voortaan wat je wil bereiken. Veel succes!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials