Alcoholslot kan eindelijk ingezet worden

Mobiliteit

Meer dan een jaar geleden werd het alcoholslot aan de pers voorgesteld. Dat zou het middel zijn om dronken autobestuurders te voorkomen in dronken toestand achter het stuur plaats te nemen. Toen werd in het vooruitzicht gesteld dat rechters straffen zouden kunnen opleggen waarbij het plaatsen van een alcoholslot verplicht zou worden. Een jaar lang is het ondertussen stil geweest rond dit initiatief. Het heeft vooral te maken met de traagheid waarmee officiële diensten werken.

Het ministerie van Economische Zaken heeft een jaar (nadat de wet werd gestemd) nodig gehad om het langverwachte alcoholslot voor veroordeelde dronken chauffeurs te ijken. Nu pas kan gestart worden met de productie ervan. Aangenomen wordt dat de rechters nu meer gebruik gaan maken van de toepassing van deze nieuwe wet en dronken chauffeurs verplichten een alcoholslot in hun wagen te installeren.

Hoe werkt het systeem? Wie voortaan blaast en meer dan 0,5 promille in zijn bloed heeft, zal zijn auto niet meer kunnen starten. Het is een uitstekende maatregel, vooral als men weet dat de helft van de ongevallen vandaag gebeuren of veroorzaakt worden door dronken chauffeurs.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven