Saab start een nieuw tijdperk met de nieuwe Saab 9-5 Sedan

Mobiliteit

De komst van de nieuwe Saab 9-5 Sedan betekent het begin van een nieuw tijdperk voor Saab. Een opvallend design en geavanceerde techniek staan hierbij centraal.

De vormgeving is eleganter e,n expressiever dan voorheen. Het scala van hoogtechnologische hoogstandjes omvat o.a. een Pilot Head-Up display (Pilot HUD), adaptieve verlichting (Bi-Xenon Smart Beam), adaptieve snelheidsregelaar, het adaptieve Saab DriveSense-onderstel, keyless entry en starten van de motor, airconditioning met drie zones, geavanceerde parkeerassistent (APA) en Saab XWD, de actieve vierwielaandrijving met sperdifferentieel (eLSD) achter.

Het design wordt gekenmerkt door elementen van concept cars (zoals de Aero X), die werden geïnspireerd door Saabs erfgoed, de vliegtuigindustrie. De voorzijde wordt gekenmerkt door de diepliggende grille. De raampartij oogt als de cockpit van een straaljager. Andere typerende Saab-designdetails zijn de naar achter oplopende taillelijn, de krachtige C-stijlen en de gladde oppervlakken van de carrosserie.

Comfort voor bestuurder en passagiers

In vergelijking met zijn voorganger is de been- en schouderruimte in de nieuwe Saab 9-5 toegenomen, zowel voorin als achterin. De diep verzonken snelheidsmeter doet denken aan de hoogtemeter van een vliegtuig. De displays voor de bestuurder worden hoofdzakelijk verlicht in het kenmerkende groen van Saab.

Het infotainmentsysteem in de nieuwe Saab 9-5 omvat een surround sound-audiosysteem van Harman/Kardon en een navigatiesysteem met een harde schijf (met een opslagcapaciteit van 10 GB), dat bediend wordt via het 8-inch touchscreen. De inzittenden achteraan kunnen via het entertainmentsysteem hun eigen muziek of DVD spelen. In de hoofdsteunen van de voorzetels zijn uitklapbare TV-2 schermen gemonteerd die gehoord kunnen worden via draadloze hoofdtelefoons.

Motorengamma

Het motorengamma begint bij een cilinderinhoud van 1,6 liter. Dit past in Saab’s strategie van rightsizing. Daarbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van relatief kleine en zeer efficiënte viercilindermotoren met een turbo. De nieuwe Saab 9-5 is verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren en er is tevens een versie die geschikt is voor bio-ethanol (EBS). De dieselmotor 2.0 TiD (160 pk) heeft een CO²-uitstoot van slechts 139 g/km.

De ondersteltechniek van de nieuwe Saab 9-5 richt zich op het leveren van een sportieve rijervaring. Dit nieuwe model wordt geproduceerd in de Saab-fabriek in Trolhättan en kent drie uitvoeringen: Linear, Vctor en Aero.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven