leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

“Als TWS-ambassadeur steun ik mvo-projecten en help ik partners vooruit”

Patrick Chalmet, oprichter van BizPlus, is een grote pleitbezorger van de aanpak van TWS Projects. Hij houdt ervan mvo-projecten mee te helpen verwezenlijken en ondertussen zijn waardevolle expertise te delen met collega-ondernemers. Voor hem is dat de ultieme win-winformule. Hij hoopt dat zijn verhaal andere maatschappelijk verantwoorde ondernemers kan overtuigen om ook de stap te zetten. (foto: copyright © www.purephotography.be)

Patrick Chalmet kan steunen 32 jaar ervaring in hr-beleid en is al zijn hele professionele leven gepassioneerd door sociale wetgeving. Op zijn 50ste startte hij zijn eigen bedrijf BizPlus op, waarbij hij als ondernemerscoach kmo’s personeelsadvies op maat verstrekt. Binnen TWS Projects laat Patrick collega-ondernemers met een hart profiteren van zijn expertise. Ondertussen dragen ze met z’n allen bij aan de realisatie van betekenisvolle mvo-projecten.

Sociale insteek

“Ik heb een opleiding tot maatschappelijk werker achter de rug en werkte een tijdje als opvoeder,” vertelt Patrick. “Toen Geert Devloo mij op een dag vertelde over TWS Projects, sprak de sociale insteek van dit initiatief mij meteen aan. Wanneer ik de kans krijg om vanuit mijn ondernemerschap een bijdrage te leveren aan een sociaal project, dan laat ik die niet liggen.” Als ‘ondernemer met een hart’ steunt Patrick sindsdien de realisatie van verschillende mvo-projecten.

Betrokkenheid bij mvo-projecten

De mvo-projecten vormen de voornaamste bestaansreden van TWS Projects, maar Patricks engagement gaat een stuk verder. “Ieder lid-ondernemer heeft het hart op de juiste plaats en doet graag zijn duit in het zakje. De kracht van de organisatie ligt daarnaast evenwel ook in de combinatie van het meewerken aan het welzijn van anderen en tegelijk je eigen horizonten verruimen en je zichtbaarheid vergroten. Dat kan onder meer door deel te nemen aan de events en netwerkmomenten van TWS Projects. Voor mij is het belangrijk dat je engageren binnen TWS Projects verder gaat dan alleen maar sponsoring. Ik wil als ondernemer meer betekenen dan mijn onderneming BizPlus, ik wil echt betrokken zijn.”

Partners vooruithelpen

De ondernemerscoach nam met overtuiging de taak op van ambassadeur van TWS Projects. “Dat is voor mij een manier om het nuttige aan het aangename te koppelen. Aan de ene kant liggen de mvo-projecten mij na aan het hart, maar ondertussen kan ik de partners-ondernemers ook ondersteunen en vooruithelpen.” Met dat doel voor ogen geeft Patrick Chalmet jaarlijks een infosessie over hot items in het personeelsbeleid. “Ik focus op aspecten zoals gezonde groei, correct omgaan met medewerkers en de omgeving, humor en menselijkheid. Zo leg ik de link tussen maatschappelijk verantwoord ondernemen en ondernemen met een hart.”

Ben jij een ondernemer met een hart en wil je graag mvo-projecten steunen? Word dan lid van de TWS Community! Neem contact op met TWS Projects. Of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en TWS Projects

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • TWS Projects

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials