Bedrijfscoach Anneliese Monden: “Met de juiste vragen haal je het potentieel in mensen naar boven”

Bedrijfsbeheer

“Met het stellen van de juiste vragen, vragen die peilen naar de diepte, dring je echt door tot de essentie van een ondernemer en van een onderneming, waardoor het mogelijk wordt het potentieel van de bedrijfsleider en van het bedrijf naar boven te halen.” 

Dat zegt Anneliese Monden, in een vorig leven actief als jurist in een grote multinational, waar ze verantwoordelijk was voor de relaties met de Europese Unie. Vandaag is ze al 20 jaar personal en bedrijfscoach en Master Certified Coach bij de Internationale Coach Federatie.

Gespecialiseerd in individuele coaching van (inter)nationale bedrijfsleiders

“Binnen dat bedrijf (General Electric) werd ik later verantwoordelijk voor Leadership Development in Europa en ik kwam tot de constatatie dat ik eigenlijk liever de vragen stelde. Als jurist moest ik heel veel antwoorden geven, terwijl ik bij voorkeur aan de andere kant stond. Dat is de reden waarom ik gekozen heb voor een carrièreswitch. Ik had geleerd dat als je de juiste vragen stelt, je bijdraagt aan de optimalisatie van een persoon en van een bedrijf.”

Gecertificeerde coaches

Twaalf jaar geleden kwam Anneliese Monden Chantal Smedts tegen. Samen richtten zij Qlick Coaching op. Beide gecertificeerde coaches hebben ondertussen een competent team van eveneens enthousiaste, bevlogen coaches rond zich verzameld, allen houder van een certificaat van ICF.

“Als onderneemster heeft Chantal een heel andere achtergrond dan ik. We vullen elkaar perfect aan en in onze samenwerking vind ik mijn waarden en overtuigingen volledig terug. Ik heb het altijd enorm belangrijk gevonden om samen te werken met mensen die andere kennis en andere gezichtspunten hebben. Daar leer je zelf het meest van. Ik geloof ook sterk in voortdurende persoonlijke groei en dat heb ik op alle gebieden doorgetrokken.”

Lees ook: Bedrijfscoach Chantal Smedts: “Word je eigen leider”

Anneliese Monden voelt zich als een vis in het water in de geglobaliseerde wereld van vandaag en dat vind je ook terug in haar coaching.

“Mijn leven is letterlijk grensoverschrijdend. Ik heb een Duitstalige man en kinderen en pluskinderen in de Verenigde Staten, Duitsland en Londen. Ik geloof heel hard in het durven samenbrengen van verschillende mensen omdat je daar het meeste van opsteekt. Dat is de rode draad in mijn leven.”

Coachen van nationale en internationale bedrijfsleiders

Anneliese Monden is als coach gespecialiseerd in individuele coaching en trainingen van leiders van nationale en internationale bedrijven of divisies. Ze coacht in het Nederlands en in het Engels.     

Managers one to one begeleiden

“We leven in een snel veranderende wereld. Als bedrijfsleider moet je tijdig op de kar springen. Maar als je hierin gehinderd wordt, doordat je team bijvoorbeeld niet goed communiceert of doordat je je klanten geen duidelijkheid biedt, dan is dat een enorme beperking. In de trainingen leer ik technieken en systemen aan waardoor dit beter kan. De manager begeleid ik one to one in individuele sessies, maar tegelijkertijd lassen we een aantal infomomenten of sessies in voor de teams.”

Anneliese en Chantal hebben ondertussen ook 5 boeken geschreven, waarmee coaching voor iedereen bereikbaar wordt. De boeken kunnen besteld worden op www.qlick.today

Lees meer

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven