Bedrijfscoach Chantal Smedts over haar boek:

Bedrijfscoach Chantal Smedts: “Word je eigen leider”

Bedrijfsbeheer

Bedrijfscoach Chantal Smedts heeft al haar hele professionele leven lang ondernemersbloed door haar aderen stromen. Als geen ander weet ze hoe je je als ondernemer voelt en het is dan ook haar niche om je te begeleiden, te ondersteunen en te motiveren in je business: knopen doorhakken, neen durven zeggen, assertief omgaan met je medewerkers,… Samen met haar zakelijk partner Anneliese Monden schreef Chantal Smedts, onlangs ook het boek “Word je eigen leider”.

Begeleiding, ondersteuning en motivering voor je business

Chantal Smedts is aangesloten bij de Internationale Coach Federatie. Ze is Master Certified Coach en heeft ondertussen meer dan 4.000 uren coaching op haar teller.

“Ik denk dat ik het levende bewijs ben van de eeuwige leerling. Zonder diploma heb ik later wel verdere studies aangepakt, waarmee ik aantoon dat alles mogelijk is. En dat komt sterk naar voor in mijn coaching: je moet vooral stoppen met denken dat iets niet kan”, vertelt ze.

De tijd dat je als leider met de vinger naar een ander kon wijzen, is voorbij.

“Word je eigen leider” is al het vijfde boek dat Chantal en Anneliese schreven.

Persoonlijk leiderschap opnemen

“Wij geloven dat wanneer je als ondernemer geen persoonlijk leiderschap opneemt, wanneer je niet naar jezelf kan kijken en wanneer je niet zelf verantwoordelijkheid opneemt, het in deze maatschappij moeilijk wordt. De tijd dat je als leider met de vinger naar een ander kon wijzen, is voorbij. Je moet jezelf in vraag kunnen stellen, maar zeker ook je eigen talenten durven erkennen. Vlamingen leven graag onder de radar. Als leider is het toch wel een talent om er bovenuit te durven steken”, stelt ze.

Hoe je bedrijf leiden

In het boek vind je terug hoe je je bedrijf kan leiden. In een eerste deel leer je hoe je kan omgaan met je gevoelens, hoe je gedachten in elkaar zitten en hoe je je interne krachten kan versterken, inclusief heel wat praktische voorbeelden vanuit de coaching praktijk van Chantal en Anneliese.

Deel 2 van het boek focust op hoe je best communiceert en hoe je je gedachten en emoties kan ‘ordenen’ om rust te vinden in een wereld waar de ene burn-out na de andere opduikt.

“Met het boek kan je nog meer jezelf zijn in je werkomgeving en je potentieel in je volle kracht inzetten, in overeenstemming met wie je echt bent”, aldus nog Chantal Smedts.

Coachen van bedrijven in groeifase

Ze stelt verder dat de ziektebeelden die je vandaag ziet, vaak ontstaan doordat mensen niet ‘op de juiste stoel’ zitten of hun geluk niet nastreven. Daar begeleidt Chantal ook in. Chantal Smedts is gespecialiseerd in het coachen van bedrijven die in een groeifase zitten, alsook in bedrijven waarin generatieoverdrachten plaatsvinden.

Retraite in Thailand

In maart 2020 organiseert zij opnieuw twee exclusieve retraites naar Thailand voor vijf ondernemers (eventueel met hun partners). “We onderzoeken welke overtuigingen je als ondernemer helpen en welke je ondernemerschap hinderen en we eindigen met een actieplan, waar je als ondernemer echt iets mee kan. ’s Morgens starten we met stretching en mindfulness om iedereen in de juiste energie te krijgen. Na de voormiddag workshop staat er in de namiddag een originele activiteit op het programma, gerelateerd aan het thema van de dag. Meer info en inschrijven kan je hier. 

De coaching en retraites komen in aanmerking voor subsidiëring via de KMO-portefeuille.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven