leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Business talk over veerkracht: altijd opstaan en doorgaan

Bedrijfsbeheer

Op donderdag 14 oktober 2021 organiseert accounting- en consultingbedrijf Moore Belgium de Moore Business Talks: een hybride event met getuigenissen van ondernemers over hun veerkracht in moeilijke economische tijden. Kmo-bedrijfsleiders Stéphanie Ouachan, Hans Van Hooland en Olivier Stiers van Marmo getuigen bij moderator Francesca Van Thielen.

Ondernemen vergt moed. Dat het pad van een ondernemer niet altijd over rozen loopt en vele hobbels kent, is een understatement. In deze snel veranderende economie, die nog de gevolgen draagt van de coronapandemie, moeten veel grote en kleine bedrijven zichzelf heruitvinden. Veerkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit zijn daarbij sleutels om teams gemotiveerd te houden in vaak moeilijke dagen.

Ervaringen van kmo-ondernemers

Stéphanie Ouachan van Striktly Business Software, Hans Van Hooland van Lumco Dakwerken en Olivier Stiers van Marmo, dat vleesbereidingen voor de retail produceert, zijn drie ondernemers voor wie veerkracht de sleutel is geweest om vandaag succesvol te zijn.

Ze getuigen over hoe zij met tegenslagen en ontgoochelingen omgaan en vertellen waar zij de energie en daadkracht blijven vinden om door te gaan en duurzaam te blijven groeien. Moderator Francesca Vanthielen gaat met hen in gesprek en peilt bij experts welke lessen zij trekken uit deze ondernemersverhalen.

Inschrijven Moore Business Talks

Stéphanie Ouachan: serial entrepreneur zonder diploma

Stéphanie Ouachan verliet als 15-jarige het ouderlijke huis en maakte haar middelbare school niet af. Ze trok naar Spanje om er haar talenkennis bij te spijkeren. Later verhuisde ze naar de VS, omdat ze droomde van een carrière als actrice. Ze maakte van Striktly Business Software een sterk groeiend platform voor facturatie en administratie voor kmo’s. Lees meer over Stéphanie Ouachan.

Hans Van Hooland: blijven doorgaan op de rand van het faillissement

Ingenieur Hans Van Hooland maakte als veertiger zijn droom waar: ondernemer worden. Via een overname kwam hij in de bouwsector terecht. Het overnemen van een bedrijf in dakwerken, Lumco, bracht finaal soelaas: de schulden raakten afbetaald en samen met een nieuwe vennoot kan Hans zich nu focussen op de toekomst.

Olivier Stiers: stabiliteit brengen na een zeer onzekere periode

Olivier Stiers kwam ruim twee jaar geleden aan het hoofd van Marmo, een bedrijf dat vleeswaren bereidt voor supermarkten. Kort tevoren had Delhaize, goed voor 60% van de omzet, zijn contract opgezegd. Marmo moest herstructureren en een derde van zijn personeel laten gaan. Het bedrijf krabbelde recht en heeft intussen een groot deel van de weg afgelegd.

Schrijf je hier in voor de livestream.

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials