Dag van de Ondernemer: schouderklop en schop onder de kont

Bedrijfsbeheer

Een hart onder de riem, een stevige duw in de rug. Met de Dag van de Ondernemer op 20 november wil Unizo elke Vlaamse ondernemer steunen en bedanken. Ook KMOinsider biedt steun als marketingplatform, want vele kmo’s en ondernemers staan voor een stevige inhaalrace. Blijf positief denken en geloven!

Waarom Dag van de Ondernemer?

Met de Dag van de Ondernemer brengt Unizo de ondernemers voor het voetlicht. Van kmo-bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker. Ze zijn stuk voor stuk een onmisbaar deel uit het dagelijkse leven.

De koers van ons leven

Veel kmo’s rijden op dit moment misschien wel de zwaarste koers van hun leven of zijn dit jaar begonnen aan een eindeloze col buitencategorie. Het is harken. En stoempen. En alles geven om het peloton te kunnen bijhouden. Sommige kmo’s weten het gat dicht te rijden, andere moeten het wiel lossen. Maar één ding hebben de kmo’s en de ondernemers de voorbije maanden wel bewezen: het zijn flandriens. Stuk voor stuk.

Voor sommige echt een drama

Daarom ondersteunt KMOinsider mee onze kmo’s. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan. Want het einde van de crisis is nog lang niet in zicht. Voor sommige zijn de gevolgen dramatisch. Veel sectoren zijn heel hard getroffen, zoals de reis-, horeca- en eventbranche. Steunmaatregelen van de overheid zijn niet meer dan pleisters die helpen om het bloeden te stelpen. Vooral het eerste kwartaal van 2021 dreigt een zware periode te worden, waar banken en overheid de economie mee verder zullen moeten boosten.

Schop onder de kont: zet je droom nu in actie

Met de Dag van de Ondernemer wil de Unie van Zelfstandige Ondernemers ook iedereen die droomt van een toekomst als zaakvoerder een schop onder de kont geven. Het is nu hét moment om die dromen om te zetten in actie. Want tijdens de coronacrisis zijn heel wat mensen nieuwsgierig geworden naar het ondernemerschap. We tellen de eerste 9 maanden van dit jaar al 46.875 starters in Vlaanderen en 7.752 in Brussel. Dit blijkt uit de starterscijfers die Unizo onlangs publiceerde.

Als team samen hierdoor

Voor andere kmo’s wordt het een stevige inhaalrace. Bedrijfsleiders zullen een beroep moeten doen op hun medewerkers om die tot een goed einde te brengen , in het economische belang van hun werkgever. Het motto: als team samen hierdoor! KMOinsider duimt mee voor een spoedig herstel bij het hervatten.

Meer info over Dag van de Ondernemer

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials