De verkoop van uw woning heeft baat bij een vastgoedstyling

Bedrijfsbeheer

Onze vastgoedstylingprojecten hebben tot doel een woning klaar te maken voor verkoop, ongeacht de locatie of de prijs. In het verkoopproces kan de eigenaar-verkoper twee factoren beïnvloeden: de wijze waarop zijn woning in de markt wordt gepositioneerd én de onderhandelingsmarge. 

Bij CONCINNITY focussen wij ons precies op deze twee aspecten. Via een vastgoedstyling zullen wij uw woning in de markt differentiëren, zodat ze meteen wordt opgemerkt door aspirant-kopers, het aantal bezoeken zal toenemen en de verkoop zal versnellen. Tegelijkertijd zullen wij de onderhandelingsmarge zo minimaal mogelijk maken, zodat de huiseigenaar-verkoper kan genieten van een optimaal rendement bij verkoop.

Na twee jaar vastgoedstylingprojecten te hebben uitgevoerd, kunnen wij bij CONCINNITY de succesbalans opmaken. Te koop staande woningen die een vastgoedstyling ondergingen hebben wel degelijk een aantal voordelen  tegenover woningen die zonder vastgoedstyling verkocht worden:

kortere verkoopperiode - de recordperiode van hét referentieproject van CONCINNITY bedroeg slechts 3dagen!

optimaal rendement door minder of geen prijsverlagingen – bijna alle projecten werden verkocht tegen de initiële vraagprijs;

een onderscheidend marketingvoordeel;

betere waarde-beoordeling door bezoekers;

aanzienlijke stijging van het  bezoekerspotentieel;

een ‘BUITEN’GEWONE positionering op de woningmarkt;

professionele presentatie die beter oogt op internet en op print.

Als een vastgoedstylingadvies correct en eerlijk wordt gegeven, en de investering voor de uitvoering binnen een rendementsmarge blijf,  stapt de huiseigenaar-verkoper letterlijk in een rendabel verkoopproces.  De manier waarop de bewoners in een huis ‘leven’ en de manier waarop wij een woning op de markt brengen en verkopen, zijn volledig verschillende zaken.  Wij zorgen ervoor dat de woning wordt verkocht en niet de levenswijze van de bewoners. Wat kandidaat-kopers niet (kunnen) zien, kopen ze niet. Of anders gezegd: als het potentieel van de woning niet tot zijn recht komt, gaat de koop niet door. Met die evenwichtsoefening heeft CONCINNITY een overtuigende referentieportfolio en een continue opdrachtenstroom kunnen opbouwen.  

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?