leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Dunden ondersteunt start-ups in community-werking

Bedrijfsbeheer

In de Antwerpse binnenstad opende de innovatiehub Dunden. Start-ups en scale-ups die inzetten op community-werking kunnen er terecht voor betaalbare kantoorruimte.

Dunden – het vroegere StartupVillage- is een hub voor start-ups die software-as-a-service ontwikkelen, en scale-ups actief in de gezondheidszorg, fondsenwerving, corporate innovatie of social impact. Deze vier thema’s sluiten aan bij het economische beleid van de stad. Dunden zal op vraag van de stad inzetten op het verder uitbouwen van een community-werking, onder andere door events en workshops te organiseren voor de aanwezige bedrijven.

Venture Studios nv (De Cronos Groep) beheert en exploiteert het gebouw waarin Dunden is gevestigd en kreeg hiervoor een toelage van 100.000 euro. Hiermee werd onder meer een verouderd sanitair blok gerenoveerd en een workshopruimte ingericht. De eventlounge zal worden gebruikt voor de community-werking.

Kmo’s, start-ups en scale-ups helpen groeien

Iris Delafortry, general manager van Dunden: “Wij kijken ernaar uit om hier de komende jaren een sterk verhaal neer te zetten, waarbij communicatie en openheid centraal staan. Daarbij hopen we niet alleen een breed publiek aan te trekken maar ook een sterke en aanvullende schakel te zijn in Antwerpen én internationaal. Ons doel is om de verschillende kmo’s, start-ups en scale-ups te helpen bij hun verdere groei door advies en begeleiding, inhoudelijk sterke events en een persoonlijke aanpak.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Dunden een grote meerwaarde zal bieden voor het Antwerps ecosysteem van start-ups en scale-ups,” voegt Antwerpse schepen voor economie, innovatie en digitalisering, Claude Marinower, toe. “De locatie blijft ook de zetel van het BlueHealth Innovation Center, waarin de stad mee participeert en waarmee we start-ups en scale-ups die werken rond digitale gezondheidszorg willen doen groeien.”

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen

  • RH-Office bv

Bekijk de socials