Exportbeurs 2021: alle inspiratie om je export een (nieuwe) boost te geven

Klaar om in 2021 buitenlandse markten te veroveren? Bezoek dan zeker de digitale Exportbeurs van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 februari. Ontdek de virtuele beurshal en beursstanden, spreek online met experten en exposanten, woon interactieve seminaries bij en netwerk volledig coronaproof via chat.

Een goede start buiten onze landsgrenzen begint met een grondige voorbereiding. Het is belangrijk na te gaan welke markt(en) interessant zijn voor jou, maar ook hoe je er voet aan de grond krijgt en op welke manier zakendoen er verschilt van hier.

Exportbeurs: dé plek om je exportavontuur te starten

Daarom organiseert Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, om de twee jaar de Exportbeurs. Door het coronavirus werd hét event voor Vlaamse bedrijven die internationaal actief zijn of het willen worden, uitgesteld naar 9, 10 en 11 februari 2021. Dit jaar vindt het, voor het eerst in zijn geschiedenis, volledig digitaal plaats.

De Exportbeurs is de ideale gelegenheid om een antwoord te vinden op je exportvragen over gelijk welke doelmarkt ter wereld: van wet- en regelgeving over marketing tot logistiek. Je kan er:

  • afspraken boeken met 100 vertegenwoordigers in het buitenland. Deze experts wonen en werken in het buitenland en kennen de doelmarkt als hun broekzak. Tijdens de digitale Exportbeurs bespreken ze met plezier je exportplannen tijdens een-op-eengesprekken en geven advies op maat.
  • beurstanden bezoeken van 45 dienstverleners die je internationale ambities mee ondersteunen. Elke stand is live bemand en de exposanten hebben tal van interessants om je exportavontuur zo goed mogelijk voor te bereiden, van folders over brochures tot inzichtrijke video’s.
  • 50 workshops en seminaries bijwonen over thema’s rond export en internationalisering. Interactie staat centraal: je kan live vragen stellen en chatten met andere deelnemers in het publiek. Het team goot de sessies in een handig overzicht.
  • netwerken met honderden bezoekers, FIT-medewerkers en standhouders. Net als alle andere deelnemers krijg je een virtuele badge waarmee je je kan identificeren in de netwerkzone. Daar kan je nagaan wie er op de Exportbeurs aanwezig is, een praatje slaan, inspiratie delen enzovoort.

Plan snel je afspraak met de landenexperts

Sta je te popelen om aan dat buitenlands avontuur te beginnen? Wacht niet langer om jou of je collega(’s) in te schrijven voor een gesprek met de landenexperts en standhouders.

  • Schrijf je in op het Exportbeursplatform, log in met je persoonlijke gegevens en ga naar de module ‘Mijn agenda’.
  • Selecteer de expert of exposant met wie je een afspraak wilt boeken en deel alvast een concrete vraag en/of relevante informatie over je bedrijf.
  • De afspraak wordt automatisch geblokkeerd in de module ‘Mijn agenda’. Je ontvangt ook een mail ter bevestiging.

Nog vragen? Stel ze via het onderstaande formulier of via de website van Flanders Investment & Trade.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Flanders Investment and Trade

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Flanders Investment and Trade

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials