FIT gidst ondernemers met ambities in het buitenland

Bedrijfsbeheer

Flanders Investment & Trade (FIT) is een gids voor KMO's met ambities buiten de landsgrenzen. Deze Vlaamse dienst valt onder de bevoegdheden van de minister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois en wil Vlaamse bedrijven in contact brengen met afnemers over de hele wereld. FIT beschikt daarvoor over een fijnmazig netwerk.

FIT heeft in elke Vlaamse provincie een eigen kantoor en daardoor makkelijk te bereiken. Het is voor ondernemers het eerste aanspreekpunt wanneer ze eraan denken om over de grenzen nieuwe markten te veroveren. Pieter Jaspers, coördinator Binnenlands Netwerk Flanders Investment & Trade en verantwoordelijke FIT- Enterprise Europe Network Vlaanderen weet dat investeren in het buitenland vandaag veel minder met vallen en opstaan verloopt. "Wij geven antwoorden op basisvragen en ontwerpen samen met de ondernemer een exportplan op maat. Ook al kent de ondernemer de eigen markt veel beter, wij kunnen hem gidsen met onze ervaring langs vaak kronkelige administratieve wegen."
De diensten zijn volledig gratis. FIT ondersteunt via hun sterk uitgebouwd netwerk bedrijven in binnen-en buitenland, organiseert acties en events, reikt subsidies uit en zorgt voor individuele begeleiding. Pieter Jaspers benadrukt dat ze niet in de plaats treden van consultants. "Wij gaan inderdaad zelf geen contracten opstellen. Daar zijn juristen voor. Wel bieden we ons netwerk aan en moedigen ondernemers aan om contact te zoeken met collega-ondernemers die in hetzelfde land actief zijn. Zo kunnen ze goede raad en gouden tips aan elkaar doorgeven."
Meer info via www.flanderstrade.be.

www.flandersinvestmentandtrade.com

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?