In een woning leven of een woning verkopen zijn twee verschillende zaken!

Bedrijfsbeheer

Uw woning verkopen behoort wellicht tot één van de belangrijkste beslissingen in uw leven.   Wilt u een  snelle verkoop en optimaal rendement,  dan is vastgoedstyling een goede voorbereiding op de verkoop. Het ultieme doel van vastgoedstyling is de woning in een zodanige toestand te brengen, dat een koper het gevoelen krijgt dat ie in ZIJN woning rondloopt, en niet in uw woning.

Uw huis te koop zetten, betekent al een beetje afstand doen van uw thuis. De woning wordt een verkoopobject.  Om een snelle verkoop te genereren, moet de woning opvallen tussen een gelijkaardig aanbod. Een vastgoedstyling is hier een slimme investering: u geeft aan kopers het signaal dat u uw woning met zorg hebt bejegend.

Door een reeks eerste indrukken te creëren en de aandacht op de karakteristieken en mogelijkheden van uw woning te trekken, zal de kandidaat-koper emotioneel met uw woning binden en wordt het voor hem makkelijker om er zijn thuis te visualiseren.

Kopers willen in een woning, die geen ‘move-in herstellingen’ meer nodig heeft, kunnen intrekken. Ze willen na de verhuis zo snel mogelijk verder kunnen met hun leven.  Kopers zoeken een woning die ‘move-in ready’ is in al zijn aspecten. Een woning die een vastgoedstyling heeft ondergaan, biedt dergelijk perspectief.

Het moeilijkste is de prijszetting en de -onderhandeling.  Emoties zijn hier nooit ver weg: veel eigenaars reflecteren persoonlijke herinneringen en waarden in de vraagprijs. Herinneringen kwalificeren zich evenwel niet als een meerwaarde. Inspelen op de emoties van een koper zal wel het verschil maken. Kopers kennen enkel wat ze zien, niet hoe het zou kunnen zijn.

De markt bepaalt in welke prijscategorie uw woning valt. Met een vastgoedstyling kan U ZELF sturen waar uw woning zich precies binnen die categorie zal situeren. De eerste 30 dagen zijn belangrijk. Een prijsdaling daarna wekt argwaan: men vermoedt dat er iets mis is met de woning. Met de hedendaagse technologie is het zeer makkelijk voor een koper om de markt te verkennen en vergelijkingen te maken. De echte waarde van een woning is de prijs die de koper ervoor wil betalen.

Prijs, locatie en toestand van de woning zijn de drie belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle verkoop. Als ze niet in balans zijn, zal de verkooptijd uitlopen en het rendement zakken. Tot ontgoocheling van menig huiseigenaar

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?