leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Innovatiebeurs Advanced Engineering komt voor het eerst naar Antwerpen

De Belgische technologiebedrijven maken zich op voor enkele hoogdagen. Na twee edities in Gent komt Advanced Engineering op 11 en 12 mei 2022 voor het eerst naar Antwerpen. Niet minder dan 130 exposanten en 50 bekende sprekers zijn te gast in Antwerp Expo.

“Vernieuwingen binnen productontwikkeling zijn amper bij te houden. Wie in deze boeiende tijden relevant wil blijven, is best geïnformeerd”, zegt Jeroen Arnouts, Head of Events van Advanced Engineering bij beursorganisator Easyfairs. “Advanced Engineering is dé vakbeurs voor iedereen die zich bewust is van de impact van innovatie op zijn producten.”

Easyfairs verwacht zo’n 1.500 bezoekers vanuit de Belgische maakindustrie. Verder verwachten ze nog veel bezoekers uit de R&D afdelingen. Op woensdagavond 11 mei is er een netwerkborrel voor de Belgische maakindustrie.

Innovatiestad Antwerpen

Als groeipool van innovatie is Antwerpen de geschikte locatie voor Advanced Engineering. De stad wil een voortrekkersrol vervullen om voorsprong te nemen op andere steden en haar internationale aantrekkingskracht te vergroten. Die ingesteldheid loont, want Antwerpen is bekend om haar strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken.

In Antwerpen hechten ze veel belang aan samenkomen en kennis uitwisselen. Daarom zijn hier ook veel innovatiehubs. Dit zijn plekken waar zowel grote als kleine spelers en onderzoekers elkaar kunnen ontmoeten. Die kennisdeling draagt veel bij tot de competitiviteit in de maakindustrie aldus Erica Caluwaerts.

Caluwaerts opent de Advanced Engineering expo zelf. Ze is ervan overtuigd dat dit soort beurzen een sleutelrol spelen voor de stad. “Niet elke stad heeft dezelfde behoeften, maar veel steden hebben dezelfde uitdagingen.” Dit geldt ook voor de verschillende sectoren in een stad. “Net daarom is blijven voorttrekken en innoveren ‘in goed gezelschap’ essentieel.”

Volgepakte 2-daagse

Maar liefst 130 exposanten zullen specifieke oplossingen aanbieden voor de producten van morgen. “De standruimte is volledig uitverkocht. We gaan van 95 standen in 2019 naar 130 standen in 2022“, zegt Jeroen Arnouts tevreden.

Exposities

Ook zullen er meer dan 50 respectabele sprekers aanwezig. Koen Verhaert, Jan Rabaey (UC Berkeley, imec), Guy Van Wijmeersch (Barco), Nicolas Deruytter (ML6), Ingrid Van de Voorde (Nokia Bell Labs) en Bart Van Der Schueren (Materialise) zijn maar enkele namen op het lijstje.

Daarnaast verzorgt XR Valley een AR/VR zone en zal er een AI-hub aanwezig zijn gehost door The Beacon waarin gebouwd kan worden aan een strategie rond artificiële intelligentie.

Ontdek hier het programma van Advanced Engineering

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Easyfairs - Transport & Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Easyfairs - Transport & Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials