Belgen leveren technologische hoogstandjes in WK-stadions

Internationale handel

De Rode Duivels zijn niet de enigen die op het WK Voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Ook elf Belgische bedrijven zijn geselecteerd. Het elftal zorgt onder meer voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro.

Wandpanelen, vertalingen en banners uit Wijnegem, Ukkel en Moeskroen

Rockfon uit Wijnegem zorgt voor akoestische panelen in zeven stadions, de nieuwe voetbalopleidingsbasis Roschino, het perscentrum in Moskou en diverse hotels. Het Ukkelse Telelingua International versterkt via vertalingen de interne en externe communicatieprojecten voor bedrijven die direct of indirect verbonden zijn met de organisatie van Rusland 2018.

Sprays voor scheidsrechters en extra gebouwen

Expo-line uit Tessenterlo is leverancier van Vanishingsprays en holsters voor de FIFA-scheidsrechters. Vanishing Spray houdt spelers en bal op hun plaats tijdens een vrije trap. Na 40 seconden verdwijnt deze heldere, witte lijn vanzelf. Veldeman uit Bree bouwde vlak naast het Luzhniki stadion 3 gebouwen (ongeveer achtduizend vierkante meter) voor permanent en tijdelijk gebruik.

Oost-Vlaanderen: hybride velden en kabelgoten

De Oost-Vlaamse vertegenwoordiging komt uit Dendermonde en Oudenaarde. In totaal zullen 16 WK wedstrijden worden gespeeld op een GrassMaster grasmat uit Dendermonde. De stadia Volgograd Arena, Kazan Arena en Nizhny Novgorod Stadion hebben hiervoor elk speciaal een nieuw GrassMaster systeem geïnstalleerd. Dit hybride systeem bestaat uit een 100 procent natuurgrasveld, versterkt door 20 miljoen hoog performante kunstvezels.Vergokan uit het Oost-Vlaamse Oudenaarde levert kabeldraagsystemen en vloergootsystemen aan acht WK-stadions.

Vlaams-Brabant: drankapparatuur en 4K-camera's

Technische drankapparaten aan de lokale bottelaar komen van Lancer Europe uit Zaventem. Deze eenheden zijn geïnstalleerd in alle steden waar het wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt. NEP Belgium uit Rotselaar is leverancier van 130 4K-camera's en 128 medewerkers in 6 stadions.

Seraing: Herhalingen en draadloze intercom

Twee bedrijven komen uit het Luikse Seraing. EVS zorgt voor productie-infrastructuur die herhalingen en slow motions van wedstrijdfases in het stadion mogelijk maken. WNM levert de volledige draadloze intercomoplossing aan de 12 locaties in heel Rusland en zorgt voor ervaren geluidstechnici om het internationale signaal te geven aan de TV-stations over de hele wereld.

Wollux uit Moeskroen maakte onder andere vlaggen, cubica's, A4 stickers, roll-ups, PVC banners, banners, tapijten... voor diverse klanten die leveren in het kader van Rusland 2018 en ook aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

KMOInsider2018.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven