leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

“Met gezond boerenverstand geraak je ver”

Bedrijfsbeheer

Onderneemster Els De Maeijer vertelt over een bewogen jaar voor haar kleding- en schoenenzaak Monar. Om haar team te ondersteunen bood ze hen een verkooptraining aan, gratis van stad Antwerpen. (foto: copyright: Wim Hadermann)

Het verhaal van Monar begint in 1967 toen de ouders van Els en Tom een schoenenwinkel openden in Zwijndrecht. Vandaag is Monar met twee winkels en een eigen collectie een vaste waarde in Antwerpen en daarbuiten. De coronacrisis hakte er stevig in, maar legde het bedrijf niet lam. Integendeel.

“Als je iets wil betekenen in deze branche, moet je veel ondernemen. Gelukkig doen we dat graag.”

Samenwerking met The Blackbox Revelation

“Al snel gingen we op zoek naar de positieve zaken van de crisis. Plots hadden we tijd om dingen te doen waar we in normale omstandigheden geen tijd voor hebben. We hebben een bar gemaakt in onze winkel, nu kunnen onze klanten van hun shoppingtrip bekomen met een wijntje of een lekkere cocktail. Daarnaast zijn we veel samenwerkingen aangegaan. Zo hebben we samen met de band The Blackbox Revelation een T-shirt ontwikkeld, hebben we verschillende events met het cognacmerk Hennessy opgezet en hebben we een tafeltennis georganiseerd met Adidas. Als je iets wil betekenen in deze branche, moet je veel ondernemen. Gelukkig doen we dat graag.”

Meedenken met elkaar

“Zelf probeer ik heel betrokken te zijn bij onze mensen en ik heb het gevoel dat dat in twee richtingen werkt. We denken mee met elkaar. Toch was het geen evidente periode natuurlijk. Plots moet je een hele dag een mondmasker dragen, moet je constant afstand bewaren… als verkoper is dat geen lachertje. Zeker niet als je weet dat het gemoed van onze klanten er ook stelselmatig op achteruit ging. Onder meer daarom hebben we met zijn allen een verkooptraining gevolgd. We hebben er als team heel veel aan gehad.”

Omringd door de juiste mensen

“Uiteindelijk zijn we de crisis goed doorgekomen. Waar dat aan ligt? Mijn broer en ik hebben hier niet voor gestudeerd, wij hebben de winkel van onze ouders, een schoenmaker en een naaister, overgenomen. We hebben ons wel altijd omringd met mensen die er iets van kennen. En we zijn positief ingesteld: we hebben altijd zin om te ondernemen. Nu kijken we uit naar de toekomst. ”

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad? Ontdek hier het pakket van steunmaatregelen.

Dit artikel verscheen onlangs in de reeks ‘Door de ogen van Antwerpse ondernemers’ op de ondernemerswebsite van stad Antwerpen: www.ondernemeninantwerpen.be/corona

Lees het verhaal van ondernemer Tomas Wijns

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials