Moeten doelstellingen altijd SMART zijn?

Bedrijfsbeheer

Heeft u ook wel eens geworsteld met het SMART formuleren van doelstellingen? U bent niet de enige. Het meetbaar en specifiek maken is immers niet altijd gemakkelijk. Zeker niet voor begrippen als duurzaamheid, klanttevredenheid, sociaal engagement, geluk, ...

Vaak is het zo dat we doelstellingen gebruiken in verschillende betekenissen, waardoor verwarring ontstaat. Doelstellingen in de zin van objectieven of resultaten waarop prestaties van medewerkers of teams afgerekend kunnen worden, zijn er om effectief iets te realiseren. Daarentegen, doelstellingen in de zin van een streven of hogere doelen zijn vaak vaag of visionair.

Om ervoor te zorgen dat iedereen onder objectieven hetzelfde verstaat, kunnen ze maar best de SMART-eigenschappen bezitten: specifiek, meetbaar, aanvaardbaar, realistisch, tijdsgebonden. Past u dit regeltje consequent in uw organisatie toe – voor het sturen van projecten, vaststellen van persoonlijke objectieven als basis voor evaluaties, ... - dan kan het beeld over SMART doelstellingen compleet veranderen. Meer zelfs: ze kunnen de medewerkers én uw organisatie meer flexibiliteit, resultaatgerichtheid en focus bezorgen. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om noodgedwongen te sturen op aanwezigheid en motivatie, maar wordt managen op prestaties en resultaat een feit.

Is het SMART formuleren van hogere doelen dan helemaal uit den boze? JA! Stel u voor dat Martin Luther King zijn droom SMART geformuleerd had. Wellicht had niemand er vandaag nog over gesproken. Een visie, een hoger doel of een droom moet anderen inspireren en motiveren. Dit mag best ambitieus zijn, zonder onmiddellijk te kunnen zeggen wanneer het exact gerealiseerd zal zijn. Een hoger doel moet uit het hart komen en is pure AMORE – Ambitieus, Motiverend, Onderscheidend, Relevant en Echt. Ook Antoine de Saint-Exupéry verwoordde dit zeer toepasselijk: “Als je een schip wil bouwen, beveel de mensen dan niet om hout te verzamelen, verdeel het werk niet voor hen, geef geen orders. Nee, leer hen te verlangen naar de onmetelijke uitgestrektheid van de zee.”

Pas als uw medewerkers uw droom delen, kan u samen met hen persoonlijke en teamobjectieven vastleggen. Geef SMART doelstellingen zo een extra dimensie én meer resultaat!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?