CEO Bart De Bondt, YouthStart

Gumption helpt kwetsbare jongeren ondernemer van hun leven te worden

MVO

Gumption Group uit Kontich steunt YouthStart, een organisatie die kwetsbare jongeren helpt om ondernemer te worden van hun eigen leven. Gumption Group biedt YouthStart financiële en praktische steun.

In België zijn er 273.000 jongeren die niet aan het werk zijn, niet naar school gaan en geen training volgen. Dat blijkt uit cijfers van de OESO. Deze jongeren zijn de doelgroep van YouthStart. De organisatie begeleidt hen om via een praktijkgericht trainingsprogramma hun talenten te ontdekken en hun ondernemingszin aan te scherpen.

"Gedurende acht dagen volgen de jongeren een intensieve opleiding", zegt Bart De Bondt, CEO van YouthStart. "Gekwalificeerde trainers helpen hen om een bedrijfsidee te vertalen in een concreet businessplan. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat zij opnieuw aansluiting vinden met het professionele veld."

Gumption investeert 30.000 euro

Liefst acht op tien deelnemers gaat na de training terug naar school, vindt een job of start een eigen bedrijf. "Dat bewijst dat YouthStart werkt", zegt Bart Embrechts van Gumption Group. "Daarom zetten we graag onze schouders onder het project. Niet alleen door financieel te steunen maar ook door bijvoorbeeld onze kennis en faciliteiten met hen te delen."

Gumption Group wordt peter van het YouthStart-programma. Concreet betekent het dat ondernemers van Gumption Group zetelen in de jury die het businessplan van de deelnemers evalueert. Gumption Group financiert jaarlijks een training en stelt zijn kantoren ter  beschikking van de opleiding. In totaal investeert Gumption Group 30.000 euro in het project.


CEO Bart Embrechts, Gumption Group

Can do-mentaliteit

"De feedback uit de zakenwereld is goud waard voor onze jongeren", zegt CEO Bart De Bondt. "Daarom werken we graag samen met een partner als Gumption Group. We delen dezelfde wil om te slagen en liefde voor het ondernemerschap. De interactie tussen de jongeren en de ondernemers zal inspirerend zijn voor beiden."

"De can do-mentaliteit van YouthStart sluit aan bij de onze", beaamt Bart Embrechts. "Ik sluit niet uit dat jongeren met een succesvol zakelijk idee bij ons aan de slag kunnen. Op die manier wordt desamenwerking een win-win."

Over YouthStart - www.youthstart.be

YouthStart stimuleert kwetsbare jongeren van 16 tot 30 jaar om het zelfvertrouwen terug te vinden dat zij nodig hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling. De non-profitorganisatie is ruim 20 jaar actief in België en staat onder Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Sinds de oprichting in 1998 namen al meer dan 8500 jongeren deel aan het trainingprogramma.

Over Gumption – www.gumption.eu

Als xcelerator ondersteunt Gumption gedreven ondernemers en starters die klanten innovatieve oplossingen en diensten aanbieden voor digitale transformatie en procesverbetering. Gumption geeft hen de ruimte om zich te concentreren op essentiële zaken: mensen, klanten, diensten en bedrijfsontwikkeling.  Gumption telt +400 werknemers en heeft vestigingen in België, Nederland en Luxemburg.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat in de kijker. Lees hier meer artikels.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant