Storopack strijdt mee tegen plastic afval

Partner

Plastic heeft als verpakkingsmateriaal heel wat voordelen. Het is licht, hygiënisch, recyclebaar en stevig. Toch heeft plastic geen al te best imago meer. Het leefmilieu, en zeker de oceanen, zijn sterk vervuild met plastic afval. Als specialist in verpakkingen wil Storopack plastic afval een halt toeroepen en ijvert het voor degelijke recyclingsystemen. Daarom is Storopack overtuigd lid van de Alliance to End Plastic Waste.

De Alliance to End Plastic Waste (AEPW) is een internationaal samenwerkingsverband tussen een veertigtal bedrijven die in de waardeketen rond plastic werkzaam zijn. Denk maar aan leveranciers van grondstoffen, chemische bedrijven, kunststofproducenten, producenten van consumentengoederen en recyclebedrijven van over de hele wereld. Het doel van deze non-profitorganisatie is om te voorkomen dat plastic afval in het milieu terechtkomt en om de bestaande vervuiling door plastic tegen te gaan. In de komende vijf jaar wil de Alliantie anderhalf miljard beschikbaar maken voor projecten en initiatieven.

De missie van de Alliance to End Plastic Waste

De AEPW focust met oplossingsgerichte projecten op vier aandachtsgebieden.

Infrastructuur

Steden en regio’s die het zwaarst getroffen worden door vervuiling met plastic, moeten steun krijgen om de nodige infrastructuur voor afvalinzameling, -beheer en recycling te ontwikkelen.

Innovatie

De AEPW wil investeren in nieuwe technologieën voor recyclingprocessen en het hergebruik van plastic. Er moeten innovatieve oplossingen komen voor het recyclen van verpakkingen. Daarnaast ijvert de AEPW voor een circulaire economie.

Bewustzijn en betrokkenheid

Een deel van het budget wordt ook gereserveerd om het bewustzijn te verhogen bij de getroffen bevolking. De bedoeling is om consumenten voor te lichten over recyclingprocessen en zo het probleem onder de aandacht te brengen.

Schoonmaken

Tot slot wil de AEPW ook het opgehoopte plastic afval in oceanen en rivieren helpen verwijderen. Op dat gebied is er namelijk dringend nood aan actie.

De ecologische voordelen van plastic verpakkingen van Storopack

Ook als producent van beschermende plastic verpakkingsmiddelen draagt Storopack zijn steentje bij in de strijd tegen plastic afval. De verpakkingen van Storopack bieden niet alleen een hoge kwaliteit, maar zijn ook herbruikbaar.

 

 

Het bedrijf produceert zijn AIRplus®-luchtkussens met chloor- en zwavelvrije PE-folie. Die folie bevat geen weekmakers of zware metalen en vervuilt het grondwater niet. Het productieproces is dus niet schadelijk voor het milieu. Bovendien bestaan sommige soorten AIRplus® folie voor minimaal 50 procent uit gerecycled materiaal, en worden AIRplus® BIO-folies gemaakt van industrieel composteerbaar plastic.

Door te kiezen voor ecologisch verantwoorde plastic verpakkingen van Storopack werkt ook jouw bedrijf mee aan een betere toekomst voor de planeet!

 

Volg alle inspanningen van Storopack voor een beter milieu op LinkedIn!

Meer weten over de verpakkingen van Storopack? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Storopack

Ook interessant