Privé-vastgoed kopen of bouwen? Gebruik hiervoor uw IPT!

Bedrijfsbeheer

Bent u zelfstandig ondernemer met een vennootschap en hebt u een vastgoedproject voor ogen? Denk er dan aan dat u dit erg voordelig kunt financieren via de combinatie van een bulletkrediet met een individuele pensioentoezegging (IPT).

Hoe gaat dit concreet in zijn werk? U sluit op uw naam een bulletkrediet af voor uw privé-investering, alsook een individuele pensioentoezegging via uw vennootschap. Via het krediet krijgt u de nodige fondsen om uw vastgoeddroom te realiseren. Uw vennootschap stort regelmatig premies in de IPT. Uzelf betaalt maandelijks enkel intresten op het ontleende kapitaal. Op de eindvervaldag wordt het krediet volledig terugbetaald met het spaartegoed van de individuele pensioentoezegging.

Welke voordelen geniet u op deze manier?

- U leent erg voordelig. Privé betaalt u enkel intresten, terwijl uw vennootschap de premies voor uw IPT stort. Uw vennootschap kan de premies aftrekken als beroepskost, zolang u de 80%-regel naleeft.

- U kunt uw IPT benutten vóór uw wettelijke pensioendatum.

- U kunt het bulletkrediet gebruiken voor de aankoop, renovatie of uitbreiding van uw privé-vastgoed binnen de volledige Europese Economische Ruimte. Uw adviseur checkt met u de legale en fiscale kaders.

Met Scala Privilege biedt Delta Lloyd Life u een interessante IPT formule aan. En natuurlijk kunt u ook voor het krediet bij ons terecht.

Meer weten? Ga langs bij uw Delta Lloyd Life verzekeringsadviseur of bezoek deltalloydlife.be voor meer info!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?