Activ84Health trekt 365.000 euro groeikapitaal aan

Start-ups

De Belgische starter Activ84Health rondt de 2de fase af van een kapitaalsverhoging van 365K euro. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen om personen met variabele fysieke of mentale capaciteiten actief te houden.

Activ84Health, een spin-off van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), werd eind 2015 opgericht door de broers Roel en Jan Smolders, samen met computerwetenschappers Wannes Meert en Jesse Davis. De onderneming ontwikkelt en verkoopt een applicatie waarmee bewoners van een woonzorgcentrum op de hometrainer virtueel kunnen rondfietsen in de buurt waar ze vroeger woonden.

Twee broers met gemeenschappelijke interesse

Roel is bio-ingenieur en Jan directeur van een woonzorgcentrum. Hun gemeenschappelijke interesse op het vlak van gezondheid en gedrag van mensen leidde tot een eerste eenvoudige toepassing: een filmpje van de buurt tijdens het trainen. Al snel wilden de fietsers zelf hun route kunnen bepalen. Dankzij de expertise van Wannes en Jesse lukte het om Google Street View in te zetten als virtuele omgeving.

Saaie oefening wordt ontspannend ritje

'Onze technologie maakt van een saaie oefening een ontspannend ritje door de buurt,' aldus Roel Smolders. 'Het product slaat aan, er is een gezonde vraag en flink wat potentieel buiten ons land. Dat heeft ons overtuigd om dit avontuur aan te gaan en de onderneming te voorzien van groeikapitaal. Maar geen van ons was ondernemer en wij halen een onschatbare meerwaarde uit de kennis en ervaring van de Business Angels waarmee BAN Vlaanderen (Business Angels Network) ons in contact gebracht heeft’.

BAN Vlaanderen investeert in start-up

Drie Business Angels van BAN Vlaanderen investeren 185K € in de jonge onderneming. Business Angel Christiaan Thomas stapt mee in de Raad van Bestuur. 100K € is afkomstig van een converteerbare lening, het saldo komt van investeerders die betrokken waren bij de oprichting van de onderneming. Activ84Health ontwikkelt en verkoopt technologie waarmee bejaarden in woonzorgcentra op een prettige en motiverende manier geactiveerd worden. De jonge onderneming zal de fondsen gebruiken om haar commerciële activiteiten internationaal te ontwikkelen. Het kapitaal wordt aangewend om de internationale groei te financieren en om bijkomende distributiekanalen in de gezondheidssector te ontwikkelen.

Universeel dankzij Google Street View

Doordat het product gebaseerd is op Google Street View, kan de software universeel ingezet worden. Activ84Health mikt op forse groei in heel Europa en heeft daartoe ook een business development manager aangetrokken die de Zuid-Europese markt zal ontwikkelen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • RH-Office bv

  • Starship 44