Look Live Media helpt fake news te bestrijden

Start-ups

Start-up Look Live Media ontwikkelt een applicatie waarmee media fake news kunnen bestrijden. De starter doet dit op basis van AI-(Artificiële Intelligentie) technologie en met de hulp van Roularta Media Group, Google en business angels van BAN Vlaanderen.

Donald Staar van Look Live Media: “Fake news is een toenemend probleem in de media. Wij willen de plaag bestrijden met onze AI-gebaseerde oplossing VeriFlix. Deze technologie brengt media in contact met lokale journalisten waar ook ter wereld en zorgt er voor dat accurate beelden van actuele gebeurtenissen op een  betrouwbare manier bij het publiek terechtkomen."

AI-technologie checkt correctheid van beelden

Wanneer een nieuwsorganisatie om beelden verzoekt, kunnen gebruikers beelden maken en ze indienen voor verificatie en selectie via VeriFlix. VeriFlix maakt gebruik van AI-technologie om de metadata van bestanden na te gaan zodat de feiten correct worden weergegeven.

Financiële ondersteuning

Het project kreeg via Roularta Media Group ondersteuning van 400.000 euro via het Google Digital News Initiative, een fonds dat vernieuwing in digitale journalistiek beloont. Nu volgt een kapitaalverhoging via 2 business angels van BAN Vlaanderen die een bedrag van 80.000 euro inbrengen. Hun inbreng ligt voornamelijk op het vlak van ondernemerservaring en een wereldwijd commercieel netwerk.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Starship 44