Telenet en Start it @KBC boosten vrouwelijk ondernemerschap

Start-ups

Volgens Start it @KBC en Telenet is start-up ondernemerschap nog te veel een zaak van mannen. Ze roepen vrouwelijke ondernemers en experts op om zich kandidaat te stellen als mentor en/of jurylid.

Met deze oproep willen ze het aantal vrouwelijke start-ups omhoog jagen. “We merken dat start-up-ondernemerschap nog te vaak uitsluitend mannen aanspreekt. Bijna vier vijfde van de start-ups in het Start it @KBC ecosysteem is 100 procent mannelijk, en dat is niet goed”, zegt Ineke Rampart, director Corporate Affairs bij Telenet. “Er is dringend nood aan een inhaalbeweging.”

Tekort aan vrouwelijke rolmodellen

De voorbije maanden organiseerde Start it @KBC een enquête en een rondetafel met start-ups, gevestigde ondernemers en investeerders. Een van de grote pijnpunten bleek het tekort aan vrouwelijke rolmodellen. Anna Thomlinson, managing director bij Start it @KBC: “Heel wat female founders geven aan dat ze ontzettend veel hebben aan de ervaringen en het advies van vrouwelijke ondernemers die al verder staan dan zij. Niet alleen in de media en in het maatschappelijk debat, ook in de eigen community.” 

Campagne voor mentoren en juryleden

Start it @KBC lanceerde een actie die vrouwelijke ondernemers en medewerkers van bedrijven oproept om zich kandidaat te stellen als mentor of jurylid. Start it @KBC vraagt haar strategische partners om minstens drie vrouwelijke mentoren en/of juryleden af te vaardigen.  “We merken dat nogal wat vrouwen absoluut de ervaring én de kwaliteiten hebben om fantastische mentoren te zijn, maar met koudwatervrees zitten”, legt Anna Thomlinson uit. “Ze vrezen dat het mentorschap een te groot beslag zal leggen op hun drukbezette leven.”

Bekijk de whitepaper vrouwelijk ondernemerschap

Start it @KBC bundelde de conclusies en de ideeën uit de enquête en de rondetafel in een uitgebreide whitepaper over vrouwelijk ondernemerschap.

Lees ook

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Starship 44