leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Sterke handel maakt export naar Israël steeds interessanter

Hoewel Israël op politiek niveau nog met een aantal uitdagingen kampt, kan men op economisch vlak alleen maar naar hen opkijken. Het bbp stijgt er snel, de koopkracht is er sterk en er zijn enkele sectoren waarin je als Belgisch exporteur opportuniteiten kunt grijpen. Flanders Investment & Trade (FIT) adviseert je graag over de handel in, en export naar Israël.

Herstel na coronapandemie in Israël

“Het herstel van de coronapandemie verloopt in een hoog tempo”, klinkt het bij Jacob Lempert die deel uitmaakt van de Belgische Ambassade in Israël. In 2021 steeg het bbp met 8,1% tegenover het jaar voordien. In het laatste kwartaal trok vooral een stijging van 16,6% de aandacht. Daarnaast steeg de import met 18% tegenover 2020.

En daar houden de hoge percentages geen halt. De Centrale Bank verwacht dit jaar opnieuw een toename van het bbp, deze keer met 5,5%.

Successectoren voor export naar Israël

Het gasverbruik in Israël neemt onophoudelijk toe met als gevolg dat ook investeringen in de offshore gasinfrastructuur de hoogte ingaan. Het spreekt dus voor zich dat er heel wat opportuniteiten voor Vlaamse ondernemingen in die sector liggen.

Wil je als Vlaams ondernemer handel drijven in een onderontwikkelde sector, dan vind je kansen in de afval- en recyclingindustrie. Daarnaast is ook de voeding een successector voor Vlaamse bedrijven met ambities in de export naar Israël. Door de hoge koopkracht betalen inwoners gerust wat meer voor biologische of bijzondere voedingsmiddelen.

Verder presteert de technologische branche uitzonderlijk goed in het land. Vlaamse ondernemingen met hightech ecosystemen vinden er ongetwijfeld interessante opportuniteiten.

Hoewel de dienstensectoren er goed draaien, staan parels, edelstenen en diamant bovenaan het lijstje van Vlaamse exportproducten. Die topproducten worden gevolgd door farmaceutische producten. Tot slot loopt ook de export van voertuigen en voertuigonderdelen naar Israël goed.

Openbare aanbesteding doen als ondernemer?

Heb je interesse om een openbare aanbesteding in Israël te doen, dan weet je best dat dit een complexe procedure kan worden. Vaak gaan grote Israëlische en buitenlandse ondernemingen met aanbestedingen lopen. Om de juiste partner te vinden voor een openbare aanbesteding, kan je een beroep doen op Flanders Investment & Trade Tel Aviv. Zij helpen je graag kennis maken met de regels, procedures en juiste partners.

Export naar Israël: ken je bedrijfspartners en hun cultuur

Over het algemeen durven Israëlische zakenpartners risico’s nemen. Daarnaast komen ze graag to the point. Ze houden zich dus niet in om rechtuit hun mening te delen. Hoe dan ook bedoelen ze dit niet onbeleefd. Integendeel zelfs: in de Israëlische bedrijfswereld heerst er een informele sfeer en gaan zakenpartners op een familiare manier met elkaar om.

Geef je een pitch in Israël? Draai dan niet rond de pot, maar maak meteen de toegevoegde waarde van je product of dienst duidelijk.

Kom je graag meer te weten over export naar Israël? Stel direct je vragen aan Flanders Investment & Trade, of via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

Hoe zet je de stap naar internationaal ondernemen?

FIT, een grensverleggende partner met pit!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Flanders Investment and Trade

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Flanders Investment and Trade

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • FERRAO Consulting

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bekijk de socials