leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

“Straf hoe helder dingen worden als een buitenstaander naar je onderneming kijkt.”

Bedrijfsbeheer

In de reeks over Antwerpse ondernemers mag de diamantsector niet ontbreken. De coronacrisis bleek voor diamantbedrijf IGJC hét moment om in een innovatietraject te stappen. (foto: copyright: Wim Hadermann)

IJGC biedt met hun edelsteencertificaten een vernieuwende aanpak aan de edelsteenhandel. De coronacrisis bleek het ideale moment om hun communicatie scherp te stellen en daarom stapten ze in een innovatietraject met KAN DESIGN, vertellen An Jonckers en Elkan Wijnberg.

“De coronacrisis bleek het ideale moment om hun communicatie scherp te stellen.” (An Jonckers en Elkan Wijnberg)

Edelstenen identificeren

“IJGC certificeert edelstenen, maar hierbij stapten we af van een serviceprijs gebaseerd op karaatgewicht, zoals gangbaar is in onze sector. Wij baseren onze prijs op de inspanning die nodig is om een edelsteen te identificeren. Die aanpak kan je gerust disruptief noemen. Tegelijk willen we zoveel mogelijk digitaliseren en automatiseren -zowel voor de klant als voor onze eigen interne processen- en daarvoor deden we heel wat investeringen. Helaas kregen we de omvang van onze dienst en ons product niet scherp geformuleerd, daar hadden we hulp bij nodig.”

Antwerp-Powered by Creatives

“In juni 2020 hoorden we voor het eerst over de innovatietrajecten van Antwerp.Powered by Creatives. Ondertussen was de coronacrisis in volle gang en dat bood ons de mogelijkheid om voldoende tijd te nemen en na te denken. Uiteindelijk werden we gematcht met KAN DESIGN. En meteen merkten we een enorme luisterbereidheid en betrokkenheid.”

Veerkrachtig blijven

Samen met KAN hebben we een communicatiestrategie uitgewerkt en die willen we in de komende periode uitrollen. Van het hele traject hebben we heel veel opgestoken. Persoonlijk had ik het niet altijd gemakkelijk tijdens de coronacrisis, gelukkig heb ik met Elkan een ervaren ondernemer achter mij die me heeft geholpen om veerkrachtig te blijven.”

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad? Ontdek hier het pakket van steunmaatregelen.

Dit artikel verscheen onlangs in de reeks ‘Door de ogen van Antwerpse ondernemers’ op de ondernemerswebsite van stad Antwerpen: www.ondernemeninantwerpen.be/corona

Lees het verhaal van ondernemer Hans De Clercq

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials