Jürgen Ingels op Work Smarter event

Wat hebben we geleerd op Work Smarter 2019?

Strategie

Het Teamleader-event Work Smarter, editie 2019, zit er weer op. Diverse invalshoeken en tips om slimmer te werken, passeerden er de revue. Hoe Vlaamse ondernemers slimmer werken: inspiratie van Work Smarter 2019.

Het is duidelijk: er bestaat geen passe-partout om ‘slimmer te werken’. Is slimmer werken doordachter met je tijd omgaan om te focussen op wat telt? Zich concentreren op zijn sterktes en al de rest uitbesteden of automatiseren. Of is ‘slim’ simpelweg een synoniem van ‘doelgericht’?

1. Tijd is geld 2.0

Voor serial entrepreneur en durfkapitalist Jürgen Ingels is het zonneklaar: slim ondernemen draait rond het omzeilen van vertragingen.

Wendbaarheid is cruciaal. Niet al je ideeën zijn briljant, sommige sucken nu eenmaal. En dan moet je de balls hebben om snel knopen door te hakken. - Jürgen Ingels, techpionier en organisator van SuperNova.

Slim omgaan met tijd valt niet zomaar te herleiden tot ‘meer gedaan krijgen in minder tijd’. Vandaar ook de 2.0 in onze tussentitel. Soms is het net omgekeerd: door gas terug te nemen en de tijd te nemen om stil te staan bij je zaak, krijg je terug het broodnodige helikopterzicht. Reculer pour mieux sauter.

2. Work like a pro: bijleren, delegeren, automatiseren

Een onmisbare bouwsteen in het hele slimmer werken-verhaal is bijleren. Het mag dan ook geen toeval heten dat het Work Smarter-event in 2019 draaide rond tips en inspiratie van andere ondernemers. Onder de noemer ‘work like a pro’ wilde Teamleader vooral zijn community samenbrengen en zichzelf laten versterken.

Als ondernemer kan je echter niet van álle markten thuis zijn. Waar bijleren stopt, daar begint delegeren (naar mensen) of automatiseren (naar systemen). Met het eerste creëer je verdieping in je corebusiness, met het tweede gooi je ballast overboord. Of zoals Google CEO-Thierry Geerts het zei: “je moet technologie gebruiken om menselijk werk te doen.”

Zoek een systeem dat voor jou werkt. Zodat je zo efficiënt mogelijk je niet-corebusiness kan regelen. - Bavo Goos, zaakvoerder van smart-boost.

3. Slimmer plannen, nieuwe technieken

Je hebt meer tijd en delegeert niet-essentieel werk als de beste. Maar dat betekent nog niet dat je die vrijgekomen ruimte ook slim besteedt. Hier komen skills als time- en projectmanagement bij kijken. Pientere ondernemers vullen die technieken op hun eigen manier in.

Bij de start van elke week stel ik mezelf een aantal doelstellingen voorop. Dat helpt om het overzicht te bewaren en om al de rest die op je afkomt te relativeren. – Jeroen De Wit, CEO Teamleader

Slim en gestructureerd omgaan met grote opdrachten blijft echter een kunstvorm op zich, waar je als ondernemer vooral je eigen methodiek in moet vinden. In dit artikel over projectmanagement vind je alvast wat inzichten.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Gephyra

  • Wise Holding - Otherways

Bekijk de socials