Vastgoedstyling onder de loupe

Bedrijfsbeheer

“De Huisdokter” is een begrip dat Vlaanderen via  televisie leerde kennen in een programma waar onverkoopbaar geachte panden worden omgetoverd tot mooie aantrekkelijke woningen.  Toch is het restylen van een woning  slechts een klein deeltje van de job dat een vastgoedstyliste doet. Specialist ter zake Tania Stouthuysen licht toe : 

Het concept “vastgoedstyling” bestaat al meer dan veertig jaar en heeft pas vrij recent zijn intrede gedaan in Belgie. Het doel is inderdaad om een huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en competitief op de markt te zetten om de verkoop aanzienlijk te versnellen.

Hoe werkt dit concreet ? Het is zeer belangrijk dat er eerst een audit op het huis wordt uitgevoerd, zodat we hierover advies kunnen verstrekken. Tijdens een audit wordt per kamer bekeken welke verbeteringen nodig zouden zijn om de woning beter op de markt te zetten. Alle details worden opgelijst rekening houdend met licht, luchtigheid en ruimte. Dit advies wordt schriftelijk verstrekt. Eens de klant akkoord gaat met het advies, dan pas kan worden  overgegaan tot actie. 

Doorgaans starten we met een grondige schoonmaak van het huis en  brengen kleine herstellingen in orde, waar nodig. Dit kan doorgaans allemaal voor een bescheiden budget en zal sowieso de verkoopkansen al doen stijgen.  In een tweede fase start de uitvoering van de restyling. Een vastgoedstylist doet dit volledig zelf of werkt met onderaannemers. In het laatste geval is het vanzelfsprekend dat de vastgoedstylist  de volledige coördinatie, planning, opvolging, timing en afwerking nastreeft.

Het is ook een troef goed te kunnen communiceren, snel en flexibel te kunnen werken, want doorgaans wordt verwacht een project binnen de drie weken af te ronden.

Tania Stouthuysen heeft ook de FEPHS opgericht, de Federatie van Professionele Home Stagers en Vastgoedstylisten, die samen met Unizo een mentor programma voor vastgoedstylisen heeft uitgewerkt en bij gecertificeerde vastgoedstylisten bijkomende opleidingen aanmoedigt. Dankzij ons hoog niveau van opleiding, beroepscode en kwaliteitsgraad betekenen wij voor de huiseigenaars en vastgoedmakelaars een professionele partner.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?