Voormalig hoofdredacteur KMOinsider schrijft nieuwe thriller

Bedrijfsbeheer

Voormalig hoofdredacteur van KMOinsider Freddy Michiels heeft een nieuwe misdaadroman geschreven. ‘Haat’ is geïnspireerd door waar gebeurde feiten. Voor zijn eerste thriller, ‘Het Hollywood Complot’, kreeg de auteur de Schaduwprijs voor het beste debuut als misdaadverhaal in de Nederlandse taal.

De lezers die ons al wat langer volgen, kennen ongetwijfeld de naam van Freddy Michiels, journalist, publicist, bladenmaker, auteur van naslagwerken,… Bijna twintig jaar geleden nam hij samen met Patrick Moens het initiatief om kmo’s op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief te bezorgen. KMOinsider was een feit. Freddy Michiels gaf de nieuwsbrief vorm, Patrick Moens trok de eerste klanten aan en bouwde rond de uitgave een communicatiebureau. De fakkel van hoofdredacteur heeft Freddy Michiels enkele jaren geleden doorgegeven.

Biografieën van Jacky Lafon en Lou Roman

“Normaal zou mijn tweede thriller al veel eerder uitgekomen zijn, maar ik heb veel opdrachten voor andere boeken gekregen. Zo heb ik de biografieën van Jacky Lafon en Lou Roman geschreven, de geschiedeis van betonfabriek Coeck, Robbes Hollywood aan de Schelde,… Van de voorbije lockdown heb ik gebruik gemaakt om dit boek af te werken”, vertelt hij.

Antwerpen decor voor thriller

Freddy Michiels is als expert van het Antwerpse dialect ook de auteur van ‘Het Groot Sinjorenboek’, dat uit drie delen bestaat. Zijn geliefde Antwerpen vormt opnieuw het decor voor zijn thriller: een overval op juwelier Slaets op De Keyserlei in Antwerpen verloopt niet zoals de gemaskerde daders het hadden gewenst. Journalist Frank Blatt en Lucas Dillen, zijn jonge collega bij dagblad De Ochtend Post, bijten zich vast in de zaak…

Voormalige hoofdredacteur KMOinsider schrijft 'Haat'

Zelf startte Freddy Michiels zijn schrijverscarrière als journalist bij de ondertussen teloorgegane Antwerpse Post en onder het pseudoniem Frank Blatt stelde hij bij KMOinsider regelmatig misstanden in de samenleving aan de kaak.

“De verhaallijnen zijn allemaal echt gebeurd, weliswaar wat geromantiseerd en gesitueerd in andere contexten. Ik heb ook inspiratie gevonden in mijn eigen leven, in de relatie met mijn vader bijvoorbeeld. De ondertitel van het boek, Wat als liefde een dekmantel is voor haat, verwijst daar naar.”

Haatreacties op sociale media

Haat is volgens de auteur een wel zeer actueel thema: “Kijk alleen nog maar naar de reacties op sociale media. Wat mensen daar vandaag allemaal naar hun hoofd geslingerd krijgen… Van bepaalde verhalen heb ik gebruik gemaakt voor dit boek.”

Ondertussen werkt Freddy Michiels aan zijn derde misdaadroman, dat de titel ‘Lust’ zal meekrijgen. Daarin zullen journalist Frank Blatt en zijn collega opnieuw de hoofdrol spelen: “Op zijn sterfbed laat een journalist een belangrijk dossier achter aan zijn vrouw, met de vraag dit voor verder onderzoek aan Frank Blatt te geven. Het zal hem een groot verhaal opleveren…” Ook Lust zal gebaseerd zijn op waargebeurde feiten.

Het boek ‘Haat’ bestellen kan via www.freddymichiels.be.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • FERRAO Consulting

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bekijk de socials