leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg
Ontdek de prachtige architectuur van stations

Een snuifje cultuur opdoen tijdens je businesstrip? Het kan, en zelfs zonder moeite!

Tijdens een zakenreis ben je meestal bezig met werk. Veel tijd voor een cultureel tussendoortje is er doorgaans niet. Nochtans biedt reizen met de trein je de mogelijkheid om culturele highlights aan den lijve te ervaren, zonder dat je veel moeite moet doen. Veel treinstations zijn namelijk echte architecturale hoogstandjes. Kijk de volgende keer dus eens goed rond wanneer je door een station wandelt, en laat je betoveren door de prachtige architectuur!

Internationaal treinreizen in de lift

Een campagne als ‘Zomer zonder vliegen’ bewijst het: mensen gaan bewust op zoek naar alternatieven voor het vliegtuig wanneer ze internationaal reizen. De trein is in dat opzicht aan een stevige opmars bezig. Het is dan ook een snelle, eenvoudige en voordelige oplossing voor heel wat verplaatsingen binnen Europa. Geen stress in de luchthaven, gedoe met koffers en handbagage en wachtrijen aan de security, maar gewoon instappen, je neervlijen op een ruime zitplaats en genieten van het uitzicht. Je komt aan in het centrum van de stad waar je wil zijn, in plaats van op een luchthaven die kilometers buiten de bewoonde wereld ligt, waardoor je nog een extra trip met trein, bus of taxi moet regelen.

Spoor in businessclass

Ook zakenreizigers kennen de voordelen van internationaal reizen per spoor. Zeker wanneer je in eerste klas reist, heeft de trein heel wat comfort en extra faciliteiten te bieden. Het is de ideale plek om in alle rust te werken of nog de laatste hand te leggen aan een presentatie, terwijl het landschap voorbijglijdt. Intussen geniet je van een comfortabele zitplaats en zelfs een verkwikkende maaltijd aan boord. Je komt dus volledig ontspannen aan op je bestemming, klaar voor het vervolg van je trip.

Stations als architecturale hoogstandjes

Een minder bekend voordeel van reizen met de trein is de architecturale pracht van heel wat Europese stations. Tijdens een zakenreis heb je doorgaans niet veel tijd voor cultuur. In een aantal stations moet je echter gewoon maar even rondkijken om ondergedompeld te worden in pracht en praal. In eigen land is Antwerpen-Centraal een treffend voorbeeld. Dit statige gebouw in eclectische, neo-barokke stijl, met een weelderige selectie marmer- en steensoorten, is een vaste waarde in lijstjes met de mooiste stations ter wereld. In Luik vind je het monumentale station Liège-Guillemins, ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Wit staal en beton en glas staan garant voor een indrukwekkende beleving. Wie regelmatig naar Londen reist, kent het Victoriaanse London St Pancras International met zijn bakstenen façade. Het pompeuze centraal station in Milaan is in een mix van stijlen, gebouwd om elke bezoeker te imponeren en te overtuigen van de macht van Italië. In Spanje is station Madrid Atocha een plek om even te blijven rondhangen. De constructie uit baksteen en smeedijzer is indrukwekkend. Binnen kun je op ontdekking is een heuse botanische tuin met wel 7000 planten en vijvers met vissen en schildpadden. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte en te ontspannen voor of na je werkdag.

Wie tijdens zijn zakenreis met de trein even de tijd neemt om rond te kijken, heeft de kans om heel wat rijke architectuur tot zich te nemen in heel wat Europese stations. En je tickets om in die stations te raken? Die boek je gewoon via NMBS Internationaal!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en NMBS Internationaal

Meer weten?

Logo NMBS Internationaal

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • NMBS Internationaal

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials