leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg
reizen in eerste klas

Een treinrit op maat van zakenmensen? Reis in eerste klas!

De eerste klas in de trein heeft de naam duur te zijn. Maar is dat wel zo? Het prijsverschil is soms beperkt. Voor de meerprijs krijg je ook heel wat meerwaarde en voordelen die je zakenreis vlotter, aangenamer en productiever maken.

Meer plaats en comfort

De treinzitjes in Europa zijn comfortabel, maar in eerste klas krijg je nog meer comfort. De zetels bieden je bijvoorbeeld meer beenruimte, zodat je plaats hebt om je benen te strekken. Bij sommige maatschappijen zijn de zitjes ook iets breder. Zo heb je de ruimte om comfortabel te zitten en uit te rusten en kom je frisser aan op je bestemming.

Op sommige treinverbindingen moet je in tweede klasse lang zoeken naar een plaatsje en is het erg druk. In eersteklascoupés is het doorgaans heel wat minder druk en heel wat stiller. Combineer dat met de ruime zitjes en je weet dat je in eerste klas ongestoord verder kunt werken, rusten of ontspannen. Sommige maatschappijen bieden je individuele stopcontacten in eerste klas, zodat je zonder zorgen je laptop, tablet of smartphone kunt opladen.

Eten en drank tijdens je reis

Een lange reis wordt aangenamer als je onderweg kunt genieten van een maaltijd en een selectie dranken. In een eersteklasticket is vaak een ontbijt of maaltijd inbegrepen. In het andere geval kun je tegen een meerprijs je gerecht bestellen. Wanneer het etenstijd is, hoef je zelfs je zitplaats niet te verlaten, want je gerecht wordt gewoon naar je toe gebracht. Zo tank je onderweg de nodige energie voor een productieve werkdag.

Toegang tot business lounges

Werken of ontspannen op een druk perron is niet alles. In heel wat grote stations met internationale treinverbindingen zijn er daarom speciale business lounges. Met een ticket in eerste klas krijg je toegang tot de faciliteiten in die stijlvol ingerichte ruimtes. Afhankelijk van de maatschappij en de locatie vind je er onder meer gratis wifi, een bar en versnaperingen, internationale kranten en tijdschriften en ruimte om te werken of te vergaderen. Zo kun je de wachttijd aangenaam en productief invullen.

Tijd besparen

Eersteklasrijtuigen bevinden zich op het perron doorgaans het dichtst bij de ingang of uitgang van het station, zodat je nog sneller op je bestemming bent of je reis kunt verderzetten. Dankzij express check-in bij sommige maatschappijen kun je langer in de lounge blijven zitten om te werken of ontspannen en pas een tiental minuten voor vertrek instappen. Een andere handige dienst die bepaalde maatschappijen aanbieden, is een taxi voor je reserveren tijdens de treinrit. Zo kun je na het afstappen meteen in je taxi stappen.

Veel reizigers vertellen dat eens je in eerste klasse hebt gereisd, je niet meer anders wil. Tijd om ook de voordelen van een eersteklasticket te ontdekken? Reserveer er meteen een via NMBS Internationaal!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en NMBS Internationaal

Meer weten?

Logo NMBS Internationaal

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • NMBS Internationaal

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials