leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Ontspannen en duurzaam reizen naar Frankfurt, het financiële hart van Europa

Frankfurt is dankzij de aanwezigheid van de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs het voornaamste financiële centrum van Duitsland. Ook op Europees vlak speelt Frankfurt een belangrijke rol: de ECB (Europese Centrale Bank) is er gevestigd, wat de stad op 400km van Brussel de financiële hoofdstad van Europa maakt. Met de trein reis je in 3 uur tijd comfortabel, snel en duurzaam van Brussel naar Frankfurt.

Meer dan een zakenstad

Frankfurt is dan wel een echte zakenmetropool, de stad aan de Main heeft nog veel meer te bieden. Ondanks de verwoestingen van Wereldoorlog II heeft Frankfurt een middeleeuwse Altstadt met heel wat bezienswaardigheden. De binnenstad verraadt een rijke geschiedenis: tussen 1356 en 1792 werden de Duitse keizers in Frankfurt gekozen, vanaf 1562 ook gekroond. Frankfurt was ook het centrum van de boekdrukkunst en boekhandel in Europa: het is geen toeval dat de belangrijke internationale uitgeversbeurs - de Frankfurter Buchmesse – hier plaats vindt. Kenmerkend voor Frankfurt is het moderne stadsbeeld: Frankfurt is één van de weinige Europese steden die worden gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. De stad dankt er zijn bijnaam “Mainhattan” aan. Redenen genoeg dus om tijdens je zakenreis even tijd te maken voor een stadsbezoek.

Comfortabel, snel en duurzaam reizen met de trein

Heb je een businesstrip in het vooruitzicht? Dan is de ICE-hogesnelheidstrein één van de beste opties. Niet alleen is de reistijd van 3 uur moeilijk haalbaar met de auto door de files, je reist ook in alle rust en comfort. NMBS Internationaal  biedt zakelijke reizigers een state-of-the-art boekingsplatform aan met een zeer gebruiksvriendelijk boekingssysteem, maandelijkse facturatie, een corporate tarief,  een gedetailleerde rapportering, enzovoort. Dankzij voorbehouden plaatsen in eersteklasrijtuigen kun je rustig en comfortabel reizen. Dankzij wifi en individuele stopcontacten kun je je tijd nuttig doorbrengen. De extra beenruimte en comfortabele plaatsen zorgen voor rust en ontspanning. Ook inzake duurzaamheid scoort de trein uitstekend door de geringe milieu-impact.

Er is een ICE-verbinding (Intercity Express) naar Frankfurt vanuit Brussel (traject: Brussel Zuid, Brussel Noord, Luik Guillemins naar Aken – Keulen - Frankfurt). De trein doet ook een stop in de luchthaven van Frankfurt, één van de belangrijkste luchthavens van Europa en ideaal om aansluitend een (internationale) vlucht te nemen. Bij bepaalde tickets is het City-Ticket van het Duitse Openbare Vervoer inbegrepen, zodat je na je aankomst naadloos kunt overschakelen naar het regionaal openbaar vervoer in Frankfurt met metro, tram of bus.

Reis je regelmatig naar Frankfurt of andere metropolen in onze buurlanden? Koop dan je tickets bij NMBS Internationaal.

Wil je meer info over onze zakelijke dienstverlening, vul dan onderstaand formulier in. Onze experten begeleiden jou met veel plezier met gepaste oplossingen!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en NMBS Internationaal

Meer weten?

Logo NMBS Internationaal

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • NMBS Internationaal

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials