leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Op vakantie met Omnia Travel: steeds een beleving op jouw maat

Omnia Travel is expert in zakenreizen. Maar wist je dat Omnia Travel ook de ideale partner is voor je vakantiereizen? Met meer dan 40 jaar ervaring heeft Omnia Travel de specialisten in huis om van je vakantie een onvergetelijke belevenis te maken. Een safari in Afrika, een citytrip naar Boedapest, op cruise langs de Emiraten, op verkenning langs de Westkust van de Verenigde Staten … De reisspecialisten kénnen je droombestemming en ontwerpen jouw vakantie op maat.

We spreken met Katrien Soetemans, verantwoordelijke voor de afdeling vakantiereizen bij Omnia Travel, waar 18 specialisten klaarstaan om mee je vakantie te plannen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de toeristische sector is ze een echte insider. Ze deelt de laatste trends en enkele handige tips om van een reis je droomreis te maken.

Vakantiereizen en formules op maat

“Wij willen ons onderscheiden met reizen op maat, volgens de wensen van de klant,” begint ze. “Klanten zijn al lang niet meer tevreden met kant-en-klare reisformules. Ze willen niet langer twee weken in de zon liggen in de Dominicaanse Republiek. Ze willen iets beleven, iets gezien hebben en er mooie herinneringen aan overhouden. Ze willen zeker nog ontspanning, maar ze willen ook iets doen. Daarom gaan ze bijvoorbeeld op safari, waar ze dan twee dagen strand aan koppelen. Ze willen zelf met de auto rijden, zelf op ontdekking gaan en zelf het tempo van de reis bepalen. Kortom: ze willen service en beleving op maat, een tailor-made vakantie. Dat bieden wij hen.”

Dat maatwerk is belangrijk voor Omnia Travel, want elke klant heeft andere wensen. “Wij maken tijd om te luisteren naar de klant. Zo kom je te weten welke formule je de klant kunt voorstellen. Dat kan zeer uiteenlopend zijn: een fietstocht met de e-bike door Toscane, met de Vespa door Spanje om cava te gaan ontdekken, een safari … Die formules zijn ook populair bij gezinnen met kinderen. Veel klanten vragen ook om enkele dagen ‘glamping’, luxueus kamperen.” Om nog meer tijd te voorzien voor elke klant, werken enkele vestigingen van Omnia Travel op afspraak: “We hechten echt belang aan de klant en willen een moment vrijmaken dat voor hem of haar past.”

Wereldwijd op vakantie

Omnia Travel stuurt klanten wereldwijd op vakantie. De reisspecialisten zijn zelf fervente reizigers en gaan regelmatig op studiereis om te beleven wat een klant zou kunnen beleven. Als klant kun je dus rekenen op tips en ervaringen uit de eerste hand. “Het is als reisagent belangrijk graag te reizen en zelf dingen mee te maken. Op basis van wat wij vertellen, kan een klant zich een beeld vormen van de reis. Zo ging een collega onlangs op studiereis naar Oeganda, om onder meer een uitstap naar de gorilla’s te maken. Dat is een unieke belevenis. We delen onze ervaringen en expertise ook met collega’s. Daar hechten we veel belang aan. Uit het aanbod aan studiereizen kiezen we de bestemmingen die een gat in onze kennis aanvullen.”

Trendy bestemmingen

Wat die bestemmingen betreft, ziet Katrien enkele trends. “De keuze van de mensen wordt beïnvloed door zaken als natuurrampen en veiligheid. Bepaalde landen staan daardoor op een lager pitje, maar anderzijds komen nu andere bestemmingen in de kijker. Afrikaanse landen als Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië en Botswana worden enorm veel gevraagd, ook voor safari’s. Het Middellandse Zeegebied is zeer populair. Portugal, bijvoorbeeld, is een heel trendy bestemming aan het worden. Ook Balkanlanden als Montenegro, Slovenië en Kroatië zijn prachtige bestemmingen die opgang maken. De Westkust van de Verenigde Staten blijft ook een topper. Ook op cruise gaan, zit in de lift. Het spreekt ook een jonger publiek aan. Er is dan ook een divers aanbod. Voor elk type reiziger is er een cruise weggelegd.” 

Tips voor je volgende reis

Als reisspecialist heeft Katrien uiteraard enkele tips voor je volgende vakantiereis.

  • Begin op tijd

“Voor bepaalde bestemmingen en grote reizen is het belangrijk dat je op tijd begint te plannen. Dat geeft ons als reisagent de kans om de beste faciliteiten te boeken en nog beter in te spelen op je wensen.”

  • Ga eens op cruise:

“Een cruise is iets dat je zeker gedaan moet hebben. Onze klanten komen er zelfs voor terug. Het is ideaal voor wie houdt van afwisseling, want in feite combineer je een aantal citytrips. Je leert een land of regio op een andere manier kennen, vanop zee.”

Inspiratie voor je vakantie

Zoek je nog inspiratie voor je volgende vakantiereis? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Omnia Travel. Daar vind je artikels over de reiservaringen van medewerkers, maar kun je ook het inspiratiemagazine ‘On the road’ doorbladeren (of je papieren exemplaar aanvragen). In elk nummer staan reportages over een vijftal bestemmingen, met prachtige foto’s. Aan elke reportage is een arrangement gekoppeld dat je kunt boeken via Omnia Travel, maar uiteraard tekenen de reisagenten ook graag een reis op maat uit naar je favoriete bestemming. Ook de nieuwsbrief bevat heel wat inspirerende artikels, net als praktische informatie voor reizigers. Tot slot kun je uiteraard steeds terecht bij een Omnia Travel-kantoor in je buurt om je droomreis te bespreken met de reisspecialisten. Die staan je trouwens bij voor, tijdens en na je vakantie.

Dankzij Omnia Travel geniet je zorgeloos van unieke en onvergetelijke belevenissen op vakantie! Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Omnia Travel

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Omnia Travel

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials