leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg
groepsreizen en incentives

Zonder zorgen op groepsreis of incentive met je bedrijf

Reis je met een grote groep naar het buitenland? Dan wil je uiteraard dat alles vlekkeloos verloopt en geregeld is, zodat jullie zich volledig kunnen concentreren op het hoofddoel van de reis. Of het nu gaat om een reis naar een buitenlands congres, een handelsmissie, een groepsvakantie of een incentivereis, de specialisten van Omnia Travel hebben de expertise in huis om voor een piekfijne en onvergetelijke trip te zorgen.

We spreken met Michel Kunnen, de senior manager voor het departement groepsreizen en incentives bij Omnia Travel. Met 20 werknemers in de afdeling is het een niet onbelangrijke businessunit van de reisspecialist. “Onder ‘groepsreizen’ verstaan wij gezelschappen die met minstens tien personen reizen. De overgrote meerderheid van de groepsreizen zijn reizen naar het buitenland, meestal met het vliegtuig. We werken vooral voor bedrijven die bedrijfsuitstappen en bedrijfsbezoeken in het buitenland willen doen, maar ook voor werkgeversverenigingen. Voor bedrijven verzorgen we ook incentives, dat zijn teambuildings in het buitenland. Daarnaast doen verenigingen in het algemeen een beroep op ons. Maar Omnia Travel heeft ook een specifiek thematisch aanbod, zoals reizen naar bedevaartsoorden en tuinreizen naar mooie tuinen in Italië of Groot-Brittannië. Voor de cultuurreizen van Davidsfonds zijn wij een logistieke partner: zij komen met een concept en wij werken het uit. Op jaarbasis is dat goed voor 150 à 200 reizen, met soms hele bijzondere bestemmingen. Zo maakten we een reizen naar Noord- en Zuid-Korea of naar Bajkonoer, om de lancering van een Russische raket bij te wonen.”

Zakenreizen en bedrijfsbezoeken in groep

“Buitenlandse zakenreizen en bedrijfsbezoeken hebben meestal een duidelijk thema en doel, en daar is er weinig plaats voor vertier. 60% van die reizen blijft binnen Europa, maar ook buiten Europa verzorgen we trips naar economisch belangrijke landen als India, China, Zuid-Afrika en de VS. In Seattle, bijvoorbeeld, regelden we voor een groep Vlaamse zakenlui exclusieve bedrijfsbezoeken aan Microsoft en Boeing. Meestal komt de opdrachtgever zelf met een afgelijnd concept dat wij proberen te realiseren en trouw te blijven. In zulke gevallen is onze taak eerder praktisch. Een groep fruitkwekers die op bedrijfsbezoek wil, moet je uiteraard een nuttige reis kunnen bieden.”

Een originele en unieke incentive en teambuilding in het buitenland

Bij incentives of buitenlandse teambuildings denkt Omnia Travel creatief mee over de invulling, zodat iedereen met een verhaal naar huis terugkeert. “Als bedrijf probeer je de vakantiebestemming van reizen met het gezin, zoals Frankrijk, te vermijden. Vroeger gingen incentives meer naar exotische oorden, maar ook in Europa zijn er merkwaardige plekken waar je unieke dingen kunt doen. Veelgevraagde bestemmingen zijn Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Hongarije, Bulgarije, Tsjechië, Polen en Rusland. Vroeger gingen mensen op incentivereis voor het lekkere eten, maar nu is het hen toch meer te doen om het inhoudelijke en de beleving. We zorgen dus voor ludieke of sportieve activiteiten. Daarbij letten we er wel op dat we een concept maken waarbij iedereen winnaar is, ook de verliezer. Die activiteiten bedenken we in het kader van de gekozen bestemming, het budget en de reisduur. Het draaiboek stellen we uiteraard op in nauw overleg met de opdrachtgever, want hij of zij moet er vanaf het begin achterstaan. Het is voor ons dus belangrijk om te weten wat de klant wel en niet wil.”

Locaties voor groepsreizen en incentives

“Wij van Omnia Travel kunnen iets,” zegt Michel ter afronding. “We hebben 20 medewerkers in de afdeling. Dat betekent dat er capaciteit en originaliteit is. We zijn thuis op veel locaties en we kunnen veel groepen aan. Zo verzorgden we de logistiek van het staatsbezoek van ons koningspaar aan Canada. Naast de koning en de koningin reisden ook staatsmensen, zakenlui en academici mee. Niet iedereen kan zo’n reis regelen. We verzorgen elke reis waar we zelf achterstaan en waarin we ons thuis voelen. Ons hoofddoel is mensen laten thuiskomen met een verhaal.”

Zoek je een partner voor je volgende buitenlandse reis? Of het nu gaat om een ontspannende reis of een zakenreis, de reisspecialisten van Omnia Travel bezorgen je een vlekkeloos georganiseerde en onvergetelijke trip.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Omnia Travel

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Omnia Travel

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials