3rd Wave

Bedrijfssoftware

Kortere doorlooptijden en efficiëntere productieprocessen in je bedrijf

Klanten van productiebedrijven vragen steeds meer specifieke oplossingen op maat. In tegenstelling tot massaproductie vergt die vraag naar ‘high mix, low volume’ een uitgekiende timing en planning. Je wil je klanten immers zo snel mogelijk helpen om concurrentieel te blijven. Hoe ga je om met die uitdagingen? 3rd Wave biedt je de oplossing in de vorm van softwaretools voor QRM (quick response manufacturing).

Diensten

 • Maatwerksoftware

  Maatwerksoftware

 • Quick Response Manufacturing (QRM) tools

  Quick Response Manufacturing (QRM) tools

 • QRM University

  QRM University

Maatwerksoftware voor productiebedrijven

3rd Wave ontwikkelt software voor firma’s in de maakproductie die een gevarieerd aanbod in lage oplages maken: high mix, low volume. Of je bedrijf nu ramen, houten of stalen constructies, auto-onderdelen of printers op maat maakt, je produceert steeds unieke producten. Het is geen bandwerk: je krijgt te maken met uitdagende productieprocessen met veel facetten. 3rd Wave helpt je meer inzicht in je productieproces te krijgen en wijst je op verbeterpunten. In het gemiddelde productieproces bij maatwerk wordt slechts 10% van de tijd gewerkt aan het product. De overige 90% ligt het te wachten op een volgende opdracht. Door je te helpen die 90% samen te drukken, wil 3rd Wave je doorlooptijden verkorten en je bedrijf sneller laten produceren.

Quick Response Manufacturing

3rd Wave doet daartoe een beroep op de principes van QRM (quick response manufacturing). De theorie werd neergeschreven door de Amerikaanse professor Rayan Suri. De QRM-principes gaan ervan uit dat je met dezelfde mensen en middelen 50 tot 80% sneller kunt produceren. Zonder dat je mensen of je machines harder moeten werken. Om de productie te optimaliseren volgens de methode van QRM is er vaak veranderingsmanagement nodig. Mensen moeten anders opgeleid worden, je bedrijf moet opgedeeld worden in bepaalde cellen … De mensen meekrijgen in het verhaal, blijkt in de praktijk vaak moeilijk.

QRM-software

De theorie van QRM bestaat al twintig jaar. 3rd Wave heeft de theorie nu in een digitaal jasje gegoten. Zo kan je aan de slag met QRM zonder je bedrijf helemaal om te gooien. Aan de hand van modules die bovenop je ERP-systeem komen, krijg je inzicht in productieprocessen en kan je je flow voortdurend optimaliseren. De software van 3rd Wave laat je ook toe om realtime de capaciteit van je fabriek op te volgen. Zo stuur je je planning efficiënt bij en kan je klanten duidelijk informeren over de productietijd.

De voordelen van QRM

QRM heeft heel wat voordelen voor je bedrijf en voor je klanten.

 • Doorlooptijdverkorting

Je bedrijf produceert sneller, zonder dat je personeel harder moet werken. Je kan dus beter tegemoetkomen aan de vragen van je klant. Een onmiskenbaar concurrentieel voordeel.

 • Transparantie

Dankzij QRM weet iedereen op de werkvloer waar hij of zij mee bezig is en heeft iedereen zicht op het hele productieproces. Ook je salesteam en dienst na verkoop weet wat er gebeurt. Zo kunnen zij transparant communiceren over levertijden naar je klanten.

 • Rust creëren

Wanneer je werknemers zicht hebben op wat ze doen, voor wie, en wanneer, geeft dat rust. Het zorgt voor een aangenamere werksfeer, gemotiveerde werknemers en minder verloop. QRM heeft beslist een positieve impact op je employer branding.

QRM University

QRM University is het eerste Belgische opleidingscentrum dat bedrijven trainingen in QRM aanbiedt. Dankzij de opleidingen is je hele bedrijf mee met de principes van QRM en ervaar je de competitieve voordelen van deze manier van werken. QRM University is een erkend opleidingscentrum voor de kmo-portefeuille, zodat je bedrijf subsidies voor de trainingen kan aanvragen.

Wil je het verschil maken? 3rd Wave helpt je om sneller en efficiënter te produceren dankzij QRM!

Meer weten?

Contactinformatie

Onze experten

Uitgelicht