Agentschap Innoveren & Ondernemen

Internationale handel

Uw aanspreekpunt bij de Vlaamse overheid

Wilt u meer weten over subsidies en regelgeving? Wilt u gebruikmaken van de ecologiepremie of andere overheidsmaatregelen voor uw onderneming? Hebt u vragen over de regelgeving rond milieu of energie, of zoekt u een geschikte locatie?

Agentschap Innoveren & Ondernemen geeft subsidies aan ondernemers

Elk jaar zetten we meer dan 200 miljoen euro aan subsidies in voor de versterking van het economisch weefsel en duurzame werkgelegenheid. Dat doen we onder andere via:

 • de kmo-portefeuille en strategisch ondernemen
 • de ecologiepremie
 • de strategische opleidings- en investeringssteun
 • de steun voor hinder bij openbare werken

Overheidsmaatregelen voor ondernemers en ondernemingen

Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt. Wij staan ondernemingen actief bij met alle mogelijke informatie, samen met andere gespecialiseerde organisaties. Een multidisciplinair team van accountmanagers van het Agentschap Innoveren & Ondernemen staat voor u klaar. We informeren u over de bestaande regelgeving en verwijzen u door naar de juiste instanties die uw project concreet kunnen ondersteunen.

We bieden bovendien handige instrumenten aan zoals de subsidiedatabank, de IE-scan, ... Voor complexe vragen waarbij verschillende overheidsinstellingen betrokken zijn, kunt u een beroep doen op een accountmanager van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Subsidiedatabank

Wij bundelen voor u alle steunmaatregelen zowel op Vlaams, Federaal als Europees niveau in de 'subsidiedatabank'. Via een eenvoudige zoekopdracht vindt u terug wat voor u van toepassing is. Onze gespecialiseerde medewerkers en partners wijzen u de weg in het landschap van overheidsmaatregelen in verschillende domeinen:

 • Starten met een onderneming
 • Ruimtelijke ordening en bedrijfshuisvestiging
 • Groei en professionalisering
 • Financiering
 • Overdracht, overname en stopzetting
 • Design
 • Milieu en energie

Wilt u gebruik maken van subsidies zoals de ecologiepremie of andere overheidsmaatregelen voor uw onderneming? Hebt u vragen over de regelgeving rond milieu? Zoekt u een geschikte locatie? Of wilt u gewoon weten hoe u het moet aanpakken om een eigen zaak op te starten en aan de nodige formaliteiten te voldoen?

Bel gratis 0800 20 555

Bel gratis 0800 20 555 voor een helder antwoord of voor een afspraak met een van onze medewerkers in uw buurt. Indien nodig brengen wij u in contact met een van onze partners.

Open Ondernemer en ViA

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen draagt bij tot de ViA-doorbraak 'de open ondernemer'. Deze doorbraak moet de ondernemerscultuur aanzwengelen en de Vlaamse ondernemingen competitiever maken op internationaal niveau.  Daarvoor zet Vlaanderen in op de omkadering van startende en groeiende ondernemers. Met het 'nieuw industrieel beleid' zal de overheid zorgen voor de fabriek van de toekomst, meer duurzaamheid en een groenere economie in Vlaanderen.

www.vlaandereninactie.be

http://www.vlaio.be

Meer weten?

Contactinformatie

Neem contact op met Agentschap Innoveren & Ondernemen

Uitgelicht

Geen nieuwsartikels gevonden