Dastronic

Logistiek

Een goed functionerend magazijn bepaalt het rendement van een onderneming. Een correcte voorraad afgestemd op de vraag, snelle en foutloze verwerking van orders en leveringen, efficiënt inzetten van medewerkers en materieel zijn hierbij belangrijke doelen. Dastronic is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in magazijnbeheer. Met een eigen beheersystem Optima WMS optimaliseren wij de goederenstromen en opslagmethodes in jouw magazijn. Wij realiseren een automatische en foutloze werking op de vloer en maximaliseren jouw

Diensten

  • Magazijnbeheer

  • Hulpmiddelen

  • Automatische systemen

Software voor magazijnen

Een goed functionerend magazijn bepaalt het rendement van een onderneming. Een correcte voorraad afgestemd op de vraag, snelle en foutloze verwerking van orders en leveringen, efficiënt inzetten van medewerkers en materieel zijn hierbij belangrijke doelen. Dastronic is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in magazijnbeheer. Met een eigen beheersystem Optima WMS optimaliseren wij de goederenstromen en opslagmethodes in jouw magazijn. Wij realiseren een automatische en foutloze werking op de vloer en maximaliseren jouw rendement.

Dastronic biedt oplossingen voor bestaande en nieuwe magazijnen voor kmo’s en grotere ondernemingen.

Magazijnbeheer en Warehouse Management Systeem (WMS)

Logo Optima WMS

Bij een implementatie optimaliseren we eerst de magazijnindeling. De wijze van opstelling en een verdeling in logische zones van locaties zijn cruciaal voor een goede werking. Het resultaat wordt ingebracht in ons beheersysteem Optima WMS.

Ontvangen klantenorders en bestellingen bij leveranciers worden vervolgens automatisch ingelezen vanuit de administratie en vertaald naar uit te voeren taken op de werkvloer.

De taken worden verdeeld volgens prioriteit tussen de beschikbare medewerkers en systemen. Optima WMS begeleidt de hele uitvoering, registreert de details ervan en koppelt nadien de resultaten terug.

Dastronic verzorgt het traject van analyse tot nazorg. Onze ervaren medewerkers doorlopen met je de verschillende fases in nauw overleg met je operatoren. Hierbij focussen wij op eenvoud voor de gebruiker zodat minimale opleiding nodig is.

Hulpmiddelenmagazijnbeheer: voicepicking, Pick To Light en barcodescanning

Voor de uitvoering van zijn taken zal de operator begeleid worden door Optima WMS. Dit kan op verschillende manieren. Voor veel trajecten is een uitvoering met hand- en/of truckterminals gecombineerd met barcodescanning de beste keuze.

Andere situaties lenen zich beter tot voice-aansturing waarbij de gebruiker zijn opdrachten via gehoor en spraak zal uitvoeren. Voor andere toepassingen is Pick To Light interessant waarbij de opdrachten via op de locaties vast gemonteerd displays met lampje en drukknop worden getoond en uitgevoerd.

Wij begeleiden je naar het meest geschikte hulpmiddel en verzorgen ook de levering en installatie ervan.

Intergratie automatische kranen en transportsystemen

Ook automatische systemen zoals automatische kranen en transportsystemen integreren we in onze oplossing. Real-time verbindingen met procesbesturings-systemen zoals PLC’s of controllers zijn mogelijk. Op die manier vormt het WMS de nodige schakel tussen jouw verkoopsysteem en de uitvoering van de werkzaamheden op de vloer.

Magazijnautomatisering met Optima WMS

Een magazijnbeheersysteem (WMS) heeft duidelijke opdrachten. Het is geen doel op zich. Na een implementatie met Optima WMS mag je deze resultaten verwachten:

  • gevoelige rendementsverbetering
  • verlaging van het aantal fouten op de vloer
  • correcte voorraad
  • efficiënte opslag
  • minder stress op de vloer
  • traceerbaarheid

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dastronic

Uitgelicht

Bekijk de socials