Digital Detox Academy

Gezond op het werk

E-mails, smartphone, chats: de digitalisering zet zich vandaag met reuzesprongen door en dat vergt nieuwe inzichten. De Digital Detox Academy van Christine Wittoeck helpt je op een productieve en aangename manier omgaan met digitale communicatiemiddelen.

Christine Wittoeck volgde een opleiding tot analist-programmeur. De eerste 25 jaar van haar carrière stond ze middenin de digitale (r)evolutie, en maakte ze alles mee vanop de eerste rij. Maar ze werd ‘digitaal onrustig’ en dat leidde in 2010 naar een burn-out. Tijdens haar herstel is Christine Wittoeck zich gaan verdiepen in ons digitaal gedrag. Dat resulteerde in de oprichting van de Digital Detox Academy, waarin ze haar inzichten deelt met het brede publiek en bedrijven.

Diensten

 • Digital Detox @ work

  Digital Detox @ work

 • Digital Detox for you

  Digital Detox for you

 • Keynotes / Awareness-sessie

  Keynotes / Awareness-sessie

Digital Detox is een methode om een goede balans te vinden tussen online en offline werken en communiceren, in lijn met de missie en visie van een bedrijf, persoonlijke waarden en normen. Het is een middel om het welzijn van werknemers te verhogen. De methode van Christine Wittoeck is gericht op een duurzame gedrags- en cultuurverandering en op het perfectioneren van je (digitale) communicatiegedrag. Op die manier kan je efficiënt, productief en op een veilige en gezonde manier werken en kom je tot een fijnere bedrijfscultuur.

In het werkboekje ‘Start to Digital Detox’ vind je praktische tips en inzichten om tot een meer comfortabele digitale communicatie te komen.

Digital Detox @ Work

Digitale communicatiemiddelen zijn niet meer weg te denken in een modern bedrijf. Te vaak leiden ze echter tot een stortvloed aan informatie. Die heeft een negatief effect op de productiviteit en de veiligheid en leidt op termijn tot stress en burn-outs.

Gedrags- en cultuurverandering zijn essentieel als je optimaal digitale werkmiddelen wil gebruiken in je bedrijf. Digital Detox Academy® werkte daarom een aanbod uit voor bedrijven en teams die hun productiviteit willen verhogen door optimaler en efficiënter om te gaan met digitale werkmiddelen en technologie. De optimalisatie van je (digitale) communicatie zal ervoor zorgen dat medewerkers met meer focus kunnen werken en de juiste prioriteiten leggen. Absenteïsme en presenteïsme zullen dalen, productiviteit zal verhogen en de werksfeer zal verbeteren. Tevens zullen de medewerkers meer inzicht krijgen en de nodige handvaten om hun werk- en privéleven in balans te houden.

Ben jij een digitale junk of pragmaticus?

Hoe zit het met jouw digitale onrust? Hoe verslaafd ben jij aan je digitale hulpmiddelen?
Doe de test en ontdek in welke mate jij een digitale junkie bent of niet.

Hoe zit het met jouw digitale onrust? Doe de test!

Doe de test voor je afdeling of bedrijf.
Contacteer ons, laat je medewerkers de test invullen en wij bezorgen een analyse van je bedrijf.

Keynote speaker

Een boeiende spreker uitnodigen op je bedrijf? Met Christine Wittoeck kan je rekenen op een geanimeerde lezing. Je publiek krijgt op humoristische manier inzicht op de impact van digitaal werken. De deelnemers gaan naar huis met toepasbare tips en inspirerende voorbeelden, gemotiveerd om zelf actie te nemen en digitaal comfort te verbeteren.

Onderwerpen

 • Slaaf of meester van digitaal werken?  Christine maakt je op humoristische wijze bewust van de valkuilen van digitaal werken en geeft praktische tips hoe je efficiënt kan omgaan met digitale tools zonder er slaaf van te worden.
 • Bereikbaarheid in de 21ste eeuw: Do’s & Don’ts! Vandaag zijn er veel verwachtingen en veronderstellingen rond bereikbaar zijn. Met deze lezing krijgt jouw publiek tips & tricks om optimaal digitaal comfort in het professionele leven te bereiken.

Etiquette in digitaal werken: Hoe gaan we om met digitale communicatie? Welke richtlijnen en afspraken kunnen ervoor zorgen dat ook digitale communicatie efficiënt en effectief is? Welke “etiquette” kunnen we toepassen bij digitaal werken?

Lees de exclusieve bedrijfsreportage over Digital Detox Academy.

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Digital Detox Academy

Onze experten

Uitgelicht

Bekijk de socials