Ergo Advice

Gezond op het werk

Ergonomische oplossingen voor bedrijven en particulieren

Gezonde medewerkers die op hun werkplek comfortabel werken zijn productiever en langer inzetbaar. “Met gepersonaliseerd advies kunnen mensen fitter en meer gefocust werken,” zegt Bert Claerhout van Ergo Advice, een speciaalzaak in ergonomische producten in Lokeren.

Diensten

  • Ergonomische oplossingen voor bedrijven en particulieren

  • Verkoop ergonomisch bureaumateriaal

  • Correct instellen van bureaustoelen

  • Kantoor, zorg & industrie

  • Dynamisch bewegen

  • Ergonomische consultatie, Bert Claerhout

Bert Claerhout weet uit zijn verleden als kinesitherapeut dat een ergonomisch ingerichte werkplek gezondheidsklachten kan voorkomen. “We willen de oorzaak van de klachten aanpakken door gericht advies en workshops te geven en door de werkplek ergonomisch in te richten. Standaard wonderoplossingen die voor iedereen werken, bestaan niet, wel persoonlijke oplossingen,” zegt Bert.

Ergonomisch advies en hulpmiddelen

Goed ergonomisch advies is aangewezen. Na een grondig onderzoek van de werkplek, geeft Bert tips en raad, indien nodig aangevuld met de juiste hulpmiddelen. Enkele voorbeelden: ergonomische stoelen en bureaustoelen, in de hoogte verstelbare bureaus, zit-sta tafels, stastoelen, ergonomische krukjes en deskbikes. Ergo Advice zorgt ook voor een correcte installatie.

Ergo Advice adviseert tevens over accessoires zoals pc-muizen, laptophouders en documenthouders. Wie wil kan bij Ergo Advice deze hulpmiddelen en accessoires een dag gratis uitproberen. Op aanvraag organiseert Ergo Advice een workshop in de showroom.

Dynamisch werken

Mensen die een hele dag aan hun bureau zitten, hebben vaak de neiging om in de loop van de dag hun aandacht te verliezen. “Beweging zit in onze natuur. Meer beweging betekent meer motivatie en meer productiviteit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dynamisch werken de kans op ernstige gezondheidsproblemen aanzienlijk verkleint. Regelmatig even bewegen na een uurtje of half uurtje zittend werken, kan wonderen doen.”

Kantoor, zorg en industrie

Ergo Advice adviseert managers en medewerkers die op kantoor en/of op de werkvloer in de zorg- en industriesector werken. Voor de zorg & industrie heeft deze speciaalzaak een assortiment aan hulpmiddelen zoals ergonomische werkposten, anti-vermoeidheidsmatten, RVS werkstoelen, ESD werkstoelen, stoelen voor operatieruimtes en ergonomische zitschalen voor auto’s.

4 tips voor een gezonde werkplek

1. Zorg voor een goede zithouding: met beide voeten volledig op de grond, heuphoek licht open en zitten met een rechte rug.
2. Plaats je werkbureau loodrecht op de bron van lichtinval en voorkom prikkelende ogen.
3. Plaats de printer in een andere ruimte.
4. Beweeg na ieder uur zittend werken.

Kijk voor de openingsuren op www.ergo-advice.be

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Ergo Advice

Onze experten

Uitgelicht

Bekijk de socials