Gosselin Logistics

Logistiek

Uw one-stop shop logistiek expert

Gosselin Logistics is uw powerhouse voor modern logistiek management. U kan bij ons terecht zowel voor een A-Z opvolging van uw supply chain als voor oplossingen op maat voor specifieke logistieke vraagstukken. We zijn een one-stop shop logistieke dienstverlener: omdat we een breed scala aan diensten in-house aanbieden, kunnen onze klanten rekenen op een snelle, gepersonaliseerde en kostenefficiente service.

Diensten

 • Warehousing

 • Consolidatie

 • Port Logistics / Port operations

 • Eigen containerterminal langs Albertkanaal

 • Ecologisch verantwoorde en snelle transportoplossingen

 • Intermodaal

 • Forwarding

 • Lashing, securing en verpakking

 • Douane

 • Industrial Projects

 • Forest

 • Gosselin in de haven van Antwerpen - Oosterweel

Warehousing

We kunnen voor onze klanten om en bij de 365.000 m2 logistieke ruimte inzetten. Onze magazijnen in de regio Antwerpen en op Brucargo zijn fully owned of controlled wat ons de nodige flexibiliteit biedt.Onze customs bonded magazijnen zijn geschikt voor de meeste types cargo, variërend van accijnsgoederen, fast moving consumer goods tot project cargo. Naast traditionele opslagoplossingen, behoren orderpicking, verpakking en distributie uiteraard ook tot het dienstenpakket.

Consolidatie

Gosselin Logistics biedt wereldwijde groupage oplossingen. Voor zendingen uit Shanghai, Ningbo en Yantian doen we dit volledig in eigen regie. Dankzij onze strategische ligging met excellente hinterland verbindingen en de veelheid aan in-house diensten die we aanbieden, staan we ook garant voor een vlotte distributie binnen Europa. We hebben controle over de volledige ketting waardoor onze klanten kunnen rekenen op de nodige flexibiliteit. Met wekelijkse vertrekken vanuit China, is Gosselin uw partner ‘par excellence’.

Port Logistics / Port operations

Ons logistiek platform, op en rond de Gosselin Container Terminal draait op volle toeren. Een brede waaier aan oplossingen: stuffen en strippen van containers, behandelen van breakbulk cargo, opslag en aparte fumigatie-faciliteiten zorgen ervoor dat onze klanten met eender welk logistiek vraagstuk bij ons kunnen aankloppen. De connectie met de binnenvaart en de vaste verbinding met de diepzeeterminals laten ons de keuze: transport via de weg of via de binnenvaart. Vaste teams staan garant voor ownership en opvolging en onze ligging net buiten het havengebied zorgt voor de nodige flexibiliteit.

Containerterminal langs Albertkanaal

Het kloppend hart van Gosselin Logistics is zonder twijfel onze eigen inland terminal. Jaarlijks passeren er ongeveer 100.000 TEU via onze terminal aan het Albertkanaal in Deurne. Naast het feit dat we hiermee een positieve bijdrage aan het milieu leveren en de congestie op de wegen in en rond Antwerpen omzeilen, betekent dit ook een enorme efficiëntie-winst. We kunnen onze klanten de vereiste flexibiliteit bieden vermits we net buiten het havengebied liggen. Gosselin draagt multimodaliteit hoog in het vaandel. We zoeken altijd samen met onze klant naar de beste oplossing.

Ecologisch verantwoorde en snelle transportoplossingen

Gosselin kan rekenen op een team ervaren collega’s en een betrouwbaar partnernetwerk voor optimale transportoplossingen. Via de weg, het water of het spoor of langs onze containerterminal via de binnenvaart. Het Gosselin team in Rumbeke biedt ondersteuning bij eventuele afvaarten vanuit Zeebrugge. Heeft u een vraag over luchtvracht? Onze collega’s in ons luchtvrachtkantoor op Brucargo staan u graag met raad en daad bij.

Intermodaal

Voor al uw multimodale en intermodale zendingen bent u bij ons aan het juiste adres. Containers van een truck overladen op een lichter richting Antwerpse Haven? Dat doen we elke dag! Een pallet verzorgingsproducten van Brucargo en dan via de weg tot bij de klant? Been there, done that! Een uitzonderlijk transport van een flatbed in de Antwerpse haven op een schip richting de Verenigde Staten? Yes, we can!

Forwarding

We nemen graag de volledige flow en administratie van het transport van uw goederen voor onze rekening, van productie tot bij de eindklant, zodat u zich kan concentreren op uw core business. Door onze hollistische benadering van de supply chain en doorgedreven digitalisering kunnen we snel en accuraat schakelen. We zetten uiteraard in op duurzaamheid waar mogelijk. Ons toegewijde customer service team ontzorgt u graag gedurende het volledige traject.

Lashing, securing en verpakking

Het zeewaardig vastzetten, lashing & securing van uw cargo voor verder transport vormt een niet te onderschatten succesfactor in uw logistieke ketting.
Met onze eigen schrijnwerkerij en een volledig uitgebouwde werkplaats beschikken wij over alle tools, materiaal én de specialisten om uw lading, hoe uitzonderlijk ook, professioneel vast te zetten. Bij u op locatie, aan boord, op de trein, truck of voor de luchtvracht, ons team specialisten zorgt ervoor dat het veilig vaststaat!

Douane

Snel en accuraat alle douaneformaliteiten afhandelen, zowel voor import als export? Ook dit is een belangrijke schakel in uw internationaal logistiek project. Hier staat onze douaneafdeling voor u klaar. Met ongeveer 50.000 douane-dossiers per jaar, en via continue opleiding van onze collega’s, is elk nieuw douane-vraagstuk een kolfje naar onze hand. Onze betrouwbaarheid is aantoonbaar, we zijn AEO gecertificeerd. Onze douane-entrepots vormen zeker een belangrijke toegevoegde waarde. Zowel in Antwerpen als op Brucargo kan u op de kennis, ervaring en expertise van onze douane-specialisten rekenen.

Industrial Projects

Niets is te zwaar of te groot voor Gosselin Logistics.

Uitzonderlijk vervoer / Exceptioneel transport: Een projectlading die dient verplaatst te worden? Geen nood: Heavy neemt het project met plezier én de nodige ervaring en know-how van u over.

Pilots & Permits – begeleiding: Onze moderne vloot begeleidingsvoertuigen én een team gecertifieerde specialisten staan voor u klaar om uw uitzonderlijk transport te begeleiden en feilloos naar de eindbestemming te begeleiden.

Forest

Gosselin beschikt over een afdeling die gespecialiseerd is in forwarding en nationaal en internationaal transport van boomstammen en hout. Met een eigen fumigatie-zone en een team specialisten bent u bij ons aan het goede adres.

Gosselin in de Haven van Antwerpen – Oosterweel

Gosselin heeft tevens sinds einde 2017 de Oosterweelsite (9 ha) in gebruik waar we added-value diensten aanbieden voor de industriële verladers en de nabijgelegen petro-chemie. Deze project-hub omvat assemblage & verpakkingsfaciliteiten (incl fumigatie) en dit zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn er hoge magazijnen met rolbruggen tot 65 ton en zorgt een directe wateraansluiting voor een kostenbesparing voor onze klanten.

Logistiek Consultant

We kunnen onze klanten ook als extern logistieke consultant adviseren. Door onze jarenlange ervaring en met een oplossingsgerichte mentaliteit zoeken we samen met de klant de logistieke oplossing die het beste past bij diens supply chain noden.

Internationaal netwerk

Via ons eigen uitgebreid kantorennetwerk en onze wereldwijde partners, ontzorgen we onze klanten graag deur-tot-deur.

Persoonlijke service

Ondanks het feit dat Gosselin Logistics deel uitmaakt van een een grote en financieel krachtige groep, met een omzet van meer dan 300 mio EUR en meer dan 800 medewerkers, staat de klant bij ons altijd centraal en gaan we prat op het aanbieden van een persoonlijke service.

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Gosselin Logistics

Uitgelicht

Bekijk de socials