Helexia Flanders

Energiebeheer

Winst voor je bedrijf en voor de planeet dankzij efficiënt energiebeheer.

Helexia is een Frans bedrijf dat eind 2018 zijn weg heeft gevonden naar de Belgische markt. De kosten voor energie zijn te hoog voor je bedrijf, maar ook de planeet betaalt de prijs. Daarom wil Helexia de overstap maken naar andere vormen van energievoorziening. Helexia wil energie op een andere manier produceren, verdelen en gebruiken, op een manier die economie en ecologie verzoent. Zowel de planeet als bedrijven winnen daarbij.

Diensten

 • Energiemanagement

  Energiemanagement

 • Energiebesparing

  Energiebesparing

 • Energieproductie

  Energieproductie

 • Energieadvies & begeleiding

  Energieadvies & begeleiding

 • Energieprestatiecontracten

  Energieprestatiecontracten

 • Comfort as a Service

  Comfort as a Service

Energiemanagement: krijg inzicht in je energieverbruik en bespaar op je factuur

Helexia biedt je een gebruiksvriendelijk digitaal platform om je energieverbruik in één oogopslag op te volgen, met waarschuwingen in real time bij onregelmatigheden in je verbruik. We analyseren je verbruik van water, gas en elektriciteit in je vestigingen vergelijken die gegevens met je facturen om steeds de beste prijs te verkrijgen bij je energieleveranciers. Je energy manager geeft je concreet advies om te besparen op je energiefacturen.

Wil je nog verder gaan? Kies dan voor een energiemanagementsysteem om je verbruik in je gebouwen te optimaliseren en een ISO 50 001-certificaat te verdienen. Zo krijgt je bedrijf een maatschappelijk en ecologisch verantwoord imago.

Ik wil meer inzicht in mijn energieverbruik!

Energiebesparing: ontdek waar je kunt besparen en ga aan de slag

Of je nu een winkel, een magazijn of kantoor uitbaat, dankzij lagere energiefacturen win je geld om voorsprong te nemen op je concurrenten. De eerste stap om efficiënter met energie om te gaan, is een energie-audit. Dankzij een grondige analyse van de situatie in je faciliteiten ontdek je hoeveel energie je in je gebouwen of op je site kunt besparen. Je krijgt concrete raadgevingen om te besparen op gas, water en elektriciteit. Zo kun je ledlampen installeren, kiezen voor efficiënte verwarming, koeling of ventilatie, sensibiliseringsacties opzetten … Helexia is een international erkend orgaan voor energie-audits. Een audit is de eerste stap naar een verdere samenwerking met Helexia in het kader van een energieprestatiecontract.

Ik wil energie besparen!

Energieproductie: haal voordelig energie uit de zon

Dankzij de oplossingen voor zonnepanelen (fotovoltaïsche panelen) van Helexia produceer je in alle comfort duurzame energie, verklein je je ecologische voetafdruk en bespaar je op je energiefactuur. Een dak uit zonnepanelen op je bedrijfsgebouwen? Carports met zonnepanelen op je parking? Het kan allemaal. De opgewekte energie consumeer je als zelfvoorzienend bedrijf of stuur je het net in. Helexia staat je bij in het hele project, van voorstudie, over financiering en installatie, tot onderhoud op lange termijn.

Ik wil zelf mijn energie produceren!

Energieadvies en -begeleiding: energiebesparing integreren in je strategische en operationele doelen

Hoe valt energiebesparing te rijmen met de strategische doelstellingen van je bedrijf? De ingenieurs-consultants van Helexia geven je raad op maat! In samenspraak met jou ontwikkelen ze een meerjarenplan om de energietransitie van je bedrijf te integreren in je operationele en strategische planning. Helexia staat zelfs klaar om je persoonlijke CSR-manager te worden, die samen met jou je volledige CSR-strategie uitwerkt, implementeert en financiert.

Ik wil professioneel advies over mijn energiebeleid!

Energieprestatiecontracten: energie besparen zonder financiële inspanningen

Helexia Flanders is een ESCO, wat staat voor ‘Energy Service Company’. Dat betekent dat Helexia zich contractueel engageert om voor jou je energie efficiënter te beheren én de nodige investeringen in hernieuwbare energie op zich te nemen. Een belangrijk voordeel van een ESCO-overeenkomst is dat jij als kmo zelf minder middelen moet vrijmaken. Helexia neemt de financiering van het energieproject voor zijn rekening en jij gebruikt de besparingen op je energiefactuur om de ESCO gedurende de looptijd van het contract te vergoeden. Een ESCO als Helexia is ook verantwoordelijk voor de installatie van de technieken, het onderhoud en de goede werking ervan.

Ja, ik zoek een Energy Service Company!

Comfort as a Service

Als ESCO werkt Helexia volgens het principe van ‘Comfort as a Service’. Met die aanpak onderscheiden ze zich van andere bedrijven in de sector energy management. Als klant betaal je een vast bedrag, zonder verrassingen. Helexia gebruikt dat bedrag om te zorgen voor de meest efficiënte energievoorzieningen en je een optimaal comfort te garanderen. Jij geeft als klant aan welk niveau van comfort je wil op je bedrijf en waar je de voorkeur aan geeft: luchtvochtigheid, temperatuur, hoeveelheid licht, CO2-uitstoot … Als ESCO draagt Helexia het volledige risico voor de financiering en de uitvoering van alle werken.

Schakel Helexia in om je bedrijf te helpen de overstap naar duurzame energie te maken. Zowel je bedrijf als de planeet winnen erbij.

Meer weten?

Contactinformatie

Onze experten

Uitgelicht