OCB

Normering & certificaten

Jouw veiligheid … onze zorg

Als keuringsorganisme staat OCB in voor je veiligheidscontroles in de domeinen elektriciteit, hefwerktuigen en milieu. Onze kennis willen we ook met jou delen door opleidingen te geven over veilig werken met elektriciteit en hefwerktuigen.

Diensten

 • Advies over keuringen

 • Elektriciteit

 • Hefwerktuigen

 • Milieu

 • Veiligheidscoördinators

 • Opleidingen

 • Eigen studiedienst

 • Flexibel en gepersonaliseerd

Laat het doolhof van keuringen je niet op kosten jagen! Er zijn heel wat vragen die steeds opnieuw terugkeren wanneer het over keuringen gaat: ‘Welke keuringen moet ik verplicht uitvoeren? Om de hoeveel jaar moet mijn elektriciteit nagekeken worden door een keuringsorganisme? Hoe moet ik al mijn keuringen plannen? Hoe moet ik afgekeurde installaties vermijden?'

Keuringsorganisme

U stelt zich deze vragen omdat veiligheid binnen uw bedrijf heel belangrijk is, maar natuurlijk ook omdat deze keuringen verplicht worden opgelegd door de overheid. Door de hoeveelheid aan verplichtingen is het soms moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. OCB staat u graag bij met het geven van advies en we zorgen ervoor dat alle verplichte keuringen tijdig worden uitgevoerd. U hoeft niet langer wakker te liggen over de veiligheidscontroles!

Vraag uw controle aan

OCB voert keuringen uit van de elektrische installaties, hefwerktuigen, liften, opslagtanks, compressors, ... alle keuringen die verplicht zijn, kunnen onze keurders uitvoeren. Vanaf het moment wij uw installaties en machines keuren, houden wij bij wanneer de volgende controle uitgevoerd moet worden. Onze keurder neemt dan zelf contact met u op om een afspraak te maken. Door de digitalisering kan de keurder u meteen ter plaatse een voorlopig verslag geven. Een definitief verslag staat enkele dagen later op uw gepersonaliseerde website, waarvoor u eenmalig een account moet aanvragen.

Veiligheidscoördinators in de bouw

In de bouw bent u naast de veiligheidscontroles ook verplicht een veiligheidscoördinator aan te duiden. Deze persoon ziet toe op de veilige manier van werken op bouwwerven. OCB heeft enkele specialisten in huis die deze opdracht met hart en ziel uitoefenen.

Kennis en expertise

Door de ervaring die we door de jaren heen hebben opgebouwd, hebben we heel wat kennis om met u te delen: veilig werken met elektriciteit en hefwerktuigen (zoals hoogwerkers en kranen).

Zit u toch nog met vragen over veiligheid en keuringen? Ga dan naar onze website   of contacteer dan onze studiedienst en u wordt met plezier verder geholpen.

www.ocb.be

Meer weten?

Contactinformatie

 • OCB
  Koningin Astridlaan 60
  2550 Kontich
 • 0800 13 890