Transport Roosens

Transport

Expert in nationaal en internationaal transport

De geschiedenis van Transport Roosens gaat terug tot in 1932, toen Frans Roosens met paard en kar boter en eieren vervoerde. Intussen staat met Stephan Roosens al de vierde generatie aan het roer. Transport Roosens groeide in al die jaren uit tot specialist in nationaal en internationaal transport. Dankzij een 70-koppig team, een modern wagenpark en een strategische ligging in de Antwerpse haven komt elke lading stipt op zijn bestemming aan. Naast stiptheid dragen we heldere communicatie, service en veiligheid hoog in het vaandel.

Diensten

 • Containertransport

  Containertransport

 • Tanktransport

  Tanktransport

 • Huifwagens

  Huifwagens

 • Diepladers

  Diepladers

 • Warehousing

  Warehousing

 • Truckwash & Keuringen

  Truckwash & keuringen

Transport van al je containers

Vanuit onze thuisbasis in de Antwerpse haven vervoert Transport Roosens diverse types containers: zeecontainers 20 – 45 FT, standaard zeecontainers, tankcontainers, koelcontainers … Het transport gebeurt vanuit of naar de Benelux, Noord-Frankrijk, Duitsland en andere regio’s in West-Europa. Voortdurende investeringen in onze vloot en in ons team garanderen vlot containertransport. Zo zijn alle voertuigen uitgerust met hoogtechnologische boordcomputers waarmee we je lading op elk moment kunnen traceren.

Betrouwbare tankwagens voor je tanktransport

Transport Roosens beschikt over speciaal uitgeruste tankwagens voor het nationale en internationale vervoer van smeermiddelen en andere vloeistoffen. De tanks zijn gemaakt uit inox, bestaan uit een tot drie compartimenten (32.000 tot 35.000 l), zijn volledig geïsoleerd en hebben steriele lossystemen. De inox tanks zijn ontworpen voor een perfecte reiniging, zodat er van contaminatie geen sprake is. Bovendien worden ze frequent geïnspecteerd en gekeurd door derden. Op die manier gebeurt je transport altijd met oog voor veiligheid en kwaliteit.

Conventioneel transport met huifwagens

Dankzij de diverse specificaties van de opleggers in onze vloot kun je altijd rekenen op conventioneel transport op maat van jouw lading. De opleggers hebben een laag eigen gewicht, kunnen breed ingezet worden en zijn gebruiksvriendelijk. Bovendien is Transport Roosens op een strategische locatie aan de haven en de snelwegen gelegen, een uitstekende uitvalsbasis voor transport van en naar Europa. Op die manier beschik je over voordelige en efficiënte oplossingen voor je transportuitdagingen.

Diepladers krijgen elk materiaal vlot ter plaatse

Om heftrucks, machines en andere grote en zware materialen te vervoeren, beschikt Transport Roosens over aanpasbare diepladers en ervaren chauffeurs. Zo gebeurt je diepladertransport veilig en efficiënt.

Warehousing: Flexibel magazijn in de haven

Transport Roosens beschikt op zijn site over een magazijnruimte van meer dan 5000 m². Het is een flexibel magazijn dat plaats biedt aan bulk en losse goederen, maar ook uitgerust kan worden met rekken. In het open en hoge magazijn kan een stacker binnenrijden om havencontainers te laden en lossen.

Truckwash en keuringen van vrachtwagens in de Haven van Antwerpen

Een propere vloot vrachtwagens en opleggers maakt een goede indruk onderweg. Op de site van Transport Roosens kun je terecht in de truckwash om je voertuig weer brandschoon te krijgen. Bovendien hebben we als enige in de haven eigen faciliteiten om technische keuringen van vrachtwagens uit te voeren.

Chauffeurs (CE) en mecaniciens gezocht!

We zijn regelmatig op zoek naar chauffeurs en technici om ons team te versterken. Werken in een sector in beweging? Ontdek onze vacatures!

Meer weten?

Transport Roosens

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Transport Roosens

Uitgelicht

Bekijk de socials