TVM Belgium

Verzekeringen

Als ondernemer in transport of logistiek beschik je wellicht over tientallen rijdende voertuigen, van vrachtwagens tot heftrucks. Dat betekent dat je zeer specifieke noden hebt op het vlak van verzekeringen. TVM heeft speciaal voor jou een uitgelezen gamma aan verzekeringsproducten, dat aangeboden wordt via een netwerk van gespecialiseerde makelaars. Daarnaast heeft TVM een afdeling risicomanagement die veilig transport mogelijk maakt door risico’s in kaart te brengen en in te zetten op preventie.

Diensten

 • Vrachtwagenverzekering

  Vrachtwagenverzekering

 • CMR-verzekering

  CMR-verzekering

 • CTA-verzekering

  CTA-verzekering

 • Werkmateriaalverzekering

  Werkmateriaalverzekering

 • BA-verzekering

  BA-verzekering

 • Binnenvaartverzekering

  Binnenvaartverzekering

 • Pleziervaartverzekering

  Pleziervaartverzekering

 • Logistieke dienstverlening

  Logistieke dienstverlening

 • Risicomanagement

  Risicomanagement

Verzekeringen op maat van transportondernemingen

TVM is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat sinds 1991 in België actief is. Als nicheverzekeraar biedt TVM gespecialiseerde verzekeringspakketten voor ondernemingen in de sectoren transport en logistiek. Aangezien de medewerkers en makelaars nauw betrokken zijn in de sector en directe contacten onderhouden met de klant, weet het bedrijf wat er leeft in de wereld van transport en logistiek. Op die manier krijg je als transportondernemer een verzekering die je op het lijf geschreven is.

Voeling met de transport- en logistieksector

TVM is actief betrokken bij diverse initiatieven in de sector van transport en logistiek. Zo reikt TVM de titel ‘Ridder van de Weg’ uit aan vrachtwagenchauffeurs die een aantal jaren schadevrij rondrijden.

De verzekeringsproducten

 • Vrachtwagenverzekering

Vervoert jouw transportbedrijf goederen over de weg voor derden? Dat levert een aantal risico’s op. Een TVM vrachtwagenverzekering biedt je als transporteur een zeer uitgebreide dekking, ook voor schade aan derden en persoonlijke bezittingen. Deze verzekering voor Vervoer Rekening Derden (VRD) wordt steeds op maat van je bedrijf samengesteld.

De TVM vrachtwagenverzekering omvat drie dekkingen: burgerlijke aansprakelijkheid, omnium en rechtsbijstand. Deze drie waarborgen dekken materiële en fysieke verkeersschade, stilstand na een ongeval tot het vervoer van gevaarlijke stoffen, depannage en repatriëring enzoverder.

 • CMR-verzekering/verzekering transportaansprakelijkheid

Als transporteur ben je verantwoordelijk voor de goederen die je vervoert. De transportaansprakelijkheidsverzekering van TVM dekt je aansprakelijkheid bij schade aan of verlies van vervoerde goederen, evenals laattijdige aflevering, conform de CMR-wetgeving. Maar met deze verzekering gaat TVM verder dan de klassieke CMR-verzekering, want ze kan volledig aangepast worden aan de specifieke noden van je bedrijf. Of je nu stukgoed, bulkgoed of koelgoederen vervoert, TVM Belgium werkt een verzekering op jouw maat uit.

 • CTA-verzekering

Wie opleggers van derden gebruikt, is altijd aansprakelijk voor schade of verlies. Met een CTA-verzekering van TVM is elke oplegger, container, aanhangwagen, trailer en containerchassis gedekt. Zowel bij verlies van het materiaal als bij schade door brand, botsing, explosie of blikseminslag.

 • Werkmateriaalverzekering

Je werkmaterieel is essentieel voor je transportbedrijf. Ook wanneer je aan de slag bent in de bouwsector, als tuinaannemer of als aannemer van grondwerken, is je klein en groot werkmaterieel van levensbelang. Wie kiest voor een TVM werkmaterieelverzekering komt nooit voor verrassingen te staan en is afgeschermd tegen tal van risico's. Dit uitgebreide verzekeringspakket omvat zowel een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering als een standaard omniumverzekering tot een verzekering machinebreuk. Je kunt optioneel een dekking rechtsbijstand toevoegen.

De TVM werkmaterieelverzekering wordt afgestemd op je activiteiten en dekt alle soorten werkmaterieel: van laad- en loskleppen tot kranen, verhuisliften, vorkheftrucks, landbouwtractoren, hoogwerkers, koelunits, enzoverder.

 • BA onderneming

Heb je schade veroorzaakt aan het materiaal van je klant? Of heeft een van je werknemers schade geleden tijdens het uitoefenen van zijn job? Als professional in de transportsector houd je best rekening met dergelijke scenario’s.

De verzekering BA onderneming, ook wel BA uitbating geheten, verzekert precies wat voor jou belangrijk is. Zodat je na een incident niet met een financiële kater achterblijft.

 • Binnenvaartverzekering

Stel, door een inschattingsfout vaart een schipper tegen een brug, waardoor zowel het schip als de brug beschadigd raken. Of een drijvende boomstam draait in de schroef, waardoor er een blad afbreekt. Wat nu? Met de TVM binnenvaartverzekering verzeker je schade waar een schipper mee te maken kan krijgen. Zowel materiële schade aan het eigen schip als letselschade bij de schipper, een bemanningslid of een derde.

We stellen samen met onze TVM-partner-makelaars een binnenvaartverzekering samen die precies aansluit op de situatie van de schipper. Er is keuze uit diverse verzekeringen en dekkingen.

 • Pleziervaartverzekering

Schade tijdens het varen kan iedereen overkomen. Via onze bootverzekering is je boot uitgebreid verzekerd op het water, maar ook op andere momenten, zoals tijdens een reparatie of als je boot in de stalling ligt. TVM heeft vanuit haar hoofdkantoor in Nederland meer dan een eeuw ervaring in verzekeringen voor pleziervaart. Zo kun jij zorgeloos van je boot genieten.

TVM risicomanagement: voorkom ongevallen

Een ongeluk is snel gebeurd en de gevolgen zijn bijzonder vervelend voor elke betrokken partij. Heel wat schades aan je voertuigen of lading zijn te voorkomen dankzij grondige preventie en doorgedreven risicobeheer. Daarom zet TVM actief in op preventie met een eigen dienst Risicomanagement. Naast meer knowhow en minder ergernis, levert preventie een enorme besparing en dus rentabiliteitswinst op. Onze ervaring leert dat, mits je het TVM-veiligheidsplan nauwgezet opvolgt, je schadefrequentie met minstens 30% daalt. Investeren in veiligheid laat je dus toe heel wat kosten uit te sparen.

Bereikbaarheid en klantvriendelijkheid

TVM maakt als verzekeraar het verschil door zijn bereikbaarheid en klantvriendelijkheid. Als nichespeler is het bedrijf makkelijk toegankelijk voor klanten en makelaars, die bij TVM een vaste contactpersoon hebben. In een tevredenheidsonderzoek prezen klanten vooral de korte lijnen, de expertise en het op maat werken. Als klant kun je steeds terecht bij het netwerk van makelaars voor advies en ondersteuning.

Meer weten?

TVM Belgium

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • TVM Belgium

Uitgelicht

Bekijk de socials