Volle gas voor LNG

Vrachtverkeer is verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de C02 uitstoot van ons verkeer. Er gaat veel aandacht (en budget) naar het reduceren van de emissies van personenwagen, maar door enkele slimme maatregelen kan impact van vrachtverkeer verder verlaagd worden.

LNG is zo een slimme oplossing, en is momenteel de enige alternatieve brandstof die ook economische haalbaar is voor de transportsector.
LNG trucks zijn beschikbaar op de markt, maar in Vlaanderen is het netwerk van stations nog beperkt, en de tanklocaties zijn op één hand te tellen. Nederland heeft wat dit betreft een voorsprong opgebouwd. 

Drive Systems wil – met hulp van het CEF-programma* van de EU – hier verandering in brengen. Door een investeringsprogramma van 3 nieuwe LNG stations in 2019 willen we het kip-ei dilemma doorbreken. Door op uitgekiende locaties deze nieuwe brandstof aan te bieden, kort bij of op de grote verkeersassen, zullen transporteurs maximaal kunnen profiteren van de lagere TCO.

Testen? 

Wie wil proeven van de mogelijkheden van LNG trucks, of zelf aan de lijve wil ondervinden dat deze trucks in niets onderdoen voor hun dieselvariant, kan dat doen op dinsdag 9 oktober. Dan organiseert het Vlaams LNG Platform een testdag op het Circuit van Zolder. Inschrijven kan op www.vlaamslngplatform.com.

De 3 bekende merken van LNG trucks stellen er hun trekkers voor, en deze kunnen in 44-tons combinatie worden getest op het circuit.

www.drivesystems.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials